Με Ford Ranger 3.2 Wildtrak στο βουνό των θεών! Μια Ελλάδα γεμάτη ομορφιές! (ΦΩΤΟ)

AUTO-MOTO 17.7.2019 | 12:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με Ford Ranger 3.2 Wildtrak στο βουνό των θεών! Μια Ελλάδα γεμάτη ομορφιές! (ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Ελλάδα αποτελούσε πάντα μια υπόθεση αρκετά ξεχωριστή, καθώς τα μονοπάτια έγιναν δρόμοι και μας οδήγησαν «στην άλλη Ελλάδα» που ζει και αναπνέει στην σκιά των μεγαλουπόλεων και των υπολοίπων, τουριστικών προορισμών.

Εν μέσω καλοκαιριού, αφήσαμε τις καταγάλανες παραλίες και αφού φορτώσαμε τα αναγκαία στους αποθηκευτικούς χώρους του μεγάλου και ετοιμοπόλεμου Ford Ranger 3.2 wildtrαck, που ευγενικά μας παραχώρησε η Ford Βροχίδης –Χατζής α.ε, και βάλαμε  πορεία για έναν δρόμο που οδηγεί στα Αλπικά λιβάδια των 12 θεών του Ολύμπου. Σκοπός της εκδρομής μας ήταν να εντοπίσουμε και να εξερευνήσουμε τους δρόμους του νερού, που οδηγούνε χαμηλά προς τα άγρια φαράγγια, και τα ερειπωμένα Μοναστήρια της Πιερίας, που στέκουν σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές κατειλημμένα από αετούς και γεράκια, που απολαμβάνουν ατέλειωτες πτήσεις στο στερέωμα του ουρανού!

Στην Ελλάδα σε όλα τα ψηλά βουνά συναντούμε καλοδιατηρημένα χωριά, όπου η καθημερινή τους φροντίδα γεμίζει με χαρά αλλά και υπερηφάνεια τους κατοίκους των. Κάπου εδώ ήταν, την ώρα που διασχίζαμε με τα 2 Ford Ranger της παρέας τον δασικό δρόμο που ξεκινάει από το χωριό Πέτρα και οδηγεί στο ορεινό χωριό Κοκκινοπηλός, που αισθανθήκαμε την αυθεντικότητά που διατηρεί η χώρα μας , σε ένα σκηνικό που παίζεται μακριά από τα κέντρα των πόλεων, της, επιβιώνοντας  με δική τους οικονομία και προσωπικότητα!

Ανηφορίζοντας στα ψηλά του Ανατολικού Ολύμπου η οδήγηση του θηριώδες Ranger έμοιαζε με πτήση της Aegean καθώς προχωρούσαμε πάνω από τα σύννεφα στην δίνη του λεπτού αέρα που δεν κάνει διακρίσεις και δυσκολεύει αρκετά τις προσπάθειες Ορειβατών και πεζοπόρων. Εδώ πάνω ο καιρός δεν ακολουθεί ποτέ τις προβλέψεις της ΕΜΥ! Οι θεοί, και ο Δίας ο ίδιος, απαιτούνε σεβασμό από όποιον θελήσει να επισκεφτεί τα διαμερίσματά τους! Από εδώ πάνω ο κόσμος μοιάζει με ζωγραφιά! Τα πάντα φαντάζουν πολύ μικρά και βρίσκονται κάτω από ένα ύψιστο μεγαλείο ομορφιάς που βοηθά τον απλό άνθρωπο να ανασάνει ελεύθερα στον καθαρό αέρα που αδειάζει την αρνητική ενέργεια που κουβαλάει ο επισκέπτης στις «αποσκευές του».

Ξέρω, και καταλαβαίνω, πως αρκετοί από εσάς, θέλετε να βρεθείτε εκεί πάνω, αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής, δεν σας το επιτρέπει! Κάπου εδώ θα θελα να σας πω, ότι γι αυτό χρειαζόμαστε κάποια αυτοκίνητα που είναι αρκετά σκληροτράχηλα όπως είναι το Ford Ranger, προκειμένου να προσεγγίζουμε σημεία, που στην συνέχεια, θα πάρουμε τα σακίδια μας στην πλάτη και θα περιπλανηθούμε στις άγνωστες κόψεις και τα Αλπικά λιβάδια των Ελληνικών βουνών.

Τελευταίως χαίρομαι ιδιαίτερα που ταξιδεύω εκ νέου σε όλη την ορεινή Ελλάδα, οδηγώντας ένα εξοπλισμένο Ford Ranger 4χ4 όπου εκμεταλλευόμενος τους άπλετους χώρους, του μπορώ να έχω μια μεγάλη αυτονομία τόσο σε νερό όσο και σε προμήθειες που μου επιτρέπουν να ζήσω μια βδομάδα στα ψηλά χωρίς ανεφοδιασμό, τόσο σε καύσιμα όσο και σε νερό! Το αυτοκίνητο είναι το μέσο για να προσεγγίσουμε τα βουνά, όταν όμως φτάσουμε εκεί αμέσως τα πάντα αλλάζουν, καθώς η φύση η ίδια δημιουργεί καταστάσεις άλλες οι οποίες μας κάνουν πολλές φορές να ξεχνάμε τον τρόπο που φτάσαμε στην γή της περιπέτειας!

Το Ford Ranger έχει χαρακτηριστεί επάξια ως ένα Pick up που μπορεί να πάει παντού και να κάνει τα πάντα. Το Ranger είναι αποφασισμένο να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές χάρη στο πλήθος των νέων αναβαθμίσεων σε επίπεδο σχεδίασης, ικανοτήτων και τεχνολογικών συστημάτων.

Περισσότερα εδώ: www.fordrangeraccessories.gr


 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω