Ευαγγελίστρια: Καταλήψεις εγκαταλελειμμένων σπιτιών από αλλοδαπούς - Ανάστατοι οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 16.7.2019 | 13:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ευαγγελίστρια: Καταλήψεις εγκαταλελειμμένων σπιτιών από αλλοδαπούς - Ανάστατοι οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Με τον τρόμο ζουν κάθε ημέρα οι κάτοικοι της Ευαγγελίστριας καθώς εδώ και μήνες βλέπουν καθημερινά αλλοδαπούς κατά βάση αραβόφωνες να «καταλαμβάνουν» ακατοίκητα σπίτια και να μένουν σε αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στην οδό Μουδανιών εντοπίστηκαν τρία άτομα να κοιμούνται μέσα σε οικία, ενώ η μικρή μονοκατοικία είχε ήδη λεηλατηθεί.
 

 

Μια από τις πιο όμορφες και ήσυχες συνοικίες της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε κέντρο ανομίας, με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι αλλοδαποί εκμεταλλεύονται το γεγονός των «έρημων» σπιτιών, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είτε απεβίωσαν, είτε έφυγαν σε άλλες περιοχές. Σπάζουν τα λουκέτα και τα χρησιμοποιούν ως καταλύματα ή ως ορμητήρια παράνομων δραστηριοτήτων.

Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, κυρίας στην οδό Καλής Ελπίδας που βλέπει κάθε μέρα στο απέναντι ερειπωμένο σπίτι να μπαίνουν και να βγαίνουν νεαρά κατά κύριο λόγο άτομα, κρατώντας σακίδια, ενώ της κάνει εντύπωση το γεγονός ότι συναντά τα ίδια πρόσωπα να περιφέρονται στην είσοδο της φιλοσοφικής του ΑΠΘ.
 

 

Κάτοικος της περιοχής που ανακαινίζει σπίτι δίπλα στο «κατειλημμένο» ακίνητο αναφέρει ότι τα άτομα φέρνουν νερό από τα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, πλένονται και απλώνουν στην ταράτσα μέχρι και μπουγάδα. Το συγκεκριμένο μάλιστα σπίτι μέχρι πρόσφατα είχε και ρεύμα με τους γείτονες να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με κάποιον συγγενή καθώς οι ιδιοκτήτες του απεβίωσαν.

Λίγα μέτρα πιο κάτω σε μια άλλη μονοκατοικία τα σημάδια παραβίασης ήταν φανερά. Κάποιοι έχουν πάρει μέτρα προστασίας των περιουσιών τους βάζοντας λουκέτα η κάγκελα ωστόσο αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο.

Μάλιστα σε σπίτι στην Πανεπιστημίου τη δεύτερη φορά που πήγε η αστυνομία παρουσία του ιδιοκτήτη, όταν έβαλαν τα κλειδιά στην εξώπορτα διαπίστωσαν ότι οι καταληψίες είχαν δικό τους κλειδί από την εσωτερική κλειδαριά της πόρτας.


 

Σε άλλη περίπτωση στην οδό Θέτιδος απείλησαν ιδιοκτήτρια να μην καλέσει την αστυνομία και όταν αυτή το έπραξε μετά από λίγο καιρό το σπίτι καταστράφηκε από φωτιά.

Στο στόχαστρο τους έχει μπει επανειλημμένα και ο φούρνος της γειτονιάς ενώ όπως λέει η ιδιοκτήτρια την ημέρα πηγαίνουν στο κατάστημα για να κάνουν τα κέρματα που έχουν 50ευρα.

Οι κάτοικοι καλούν την αστυνομία η οποία όπως λένε οι ίδιοι ναι μεν έρχεται αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν μπορούν να ελέγξουν τα σπίτια αν δεν είναι μπροστά ο ιδιοκτήτης ή αν δεν έχει γίνει καταγγελία από τον ίδιο.

Δηλώνουν αγανακτισμένοι και σκέφτονται ακόμη και να πάρουν το νόμο στα χέρια η όπως ανέφερε μια κυρία να απευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω