Οδηγώντας το μικρό SUV της Volkswagen T-Cross: Μικρό μόνο στο μάτι! (ΦΩΤΟ)

AUTO-MOTO 15.7.2019 | 15:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οδηγώντας το μικρό SUV της Volkswagen T-Cross: Μικρό μόνο στο μάτι! (ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Τι περισσότερες φορές όταν οδηγώ κάποιο νέο μοντέλο, πολλοί από εσάς μου ζητάτε να σας πω την άποψή μου καθώς, κάποιες πτυχές της αναφοράς μου κέντρισαν το ενδιαφέρων σας. Το τελευταίο αυτοκίνητο που οδήγησα και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς είναι απολύτως εναρμονισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ήταν το νέο «μικρό compact SUV» της γερμανικής VW, το T-Cross.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο με πολυχρηστικό προσανατολισμό, απολύτως εναρμονισμένο στον σύγχρονο τρόπο ζωής, που απαιτεί από τα «νέα suv» να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της καθημερινότητας  και των αποδράσεων.

Από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο δεν άργησα να καταλάβω τι είδους αυτοκίνητο είχα στα χέρια μου! Όλες οι λειτουργίες του ήταν σαν την 6η αίσθηση, καθώς άκουγε, πρόβλεπε, φρέναρε, και κυκλοφορούσε γενικά πολύ άνετα στον δρόμο! Η Κορυφαία στιγμή, στην σύντομη γνωριμία μας ήταν όταν ένας ατίθασος «ντελιβεράς» που αγνόησε την προειδοποίηση του ερυθρού σηματοδότη, και ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά από το T-Cross, που αντέδρασε άμεσα, ενεργοποιώντας το σύστημα «φύλακα άγγελο του οδηγού», City Emergency Braking System, όπου τελικά αποφεύχθηκε το κακό!

 

Κάπως έτσι θα και χωρίς υπερβολές, θα θελα να σας πω τι μου άρεσε πάνω στο έξυπνο T-Cross που μπήκε στην καθημερινότητα των πόλεων, προβάλλοντας ως μότο την ασφάλεια των επιβατών του η οποία μαζί με την οδηγική του απόλαυση αποτελούν τα 2 μεγάλα του ατού!

Τώρα όσον αφορά την δύναμη του κινητήρα 1.0l που αποδίδει 95 ίππους, είναι αυτή που στην κυριολεξία δίνει έναν άλλο « αέρα» στο αυτοκίνητο, που πραγματικά, όχι μόνον ταξιδεύει άνετα και απροβλημάτιστα με αξιώσεις και εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς να «ενοχλεί» ούτε στιγμή τον οδηγό του! Τι να σας πρωτοπώ! Δεν κρεμάει στα ψηλά έχει δύναμη που δεν χάνεται στις παρατεταμένες ανηφόρες των ορεινών προορισμών, και έχει ψυχή τόσο κατά την στιγμή που θα χρειαστεί να κάνετε μια ξαφνική προσπέραση, όσο και όταν θελήσετε να κινηθείτε ταχύτερα, πιέζοντάς το στα όρια! Η ανάρτησή του μπορεί να έχει σφιχτό προσανατολισμό, ωστόσο δεν προβληματίζει τον οδηγό, καθώς δίνει μια φιλική σταθερότητα τόσο μπροστά όσο και πίσω, ιδιαίτερα όταν κινείτε σε στροφιλίκια και χωματόδρομους, με φορτίο στους μεγάλους χώρους του.

 

Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αποτελεί ακόμη ένα θετικό χαρακτηριστικό για τον κάτοχό του καθώς, ανάλογα με το πόσο «βαρύ πόδι» διαθέτει, μπορεί να έχει ελεγχόμενα όποιο αποτέλεσμα επιθυμεί!

Προσωπικά το βρήκα ιδιαίτερα ευέλικτο, και χρηστικό οδηγώντας το από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Ουρανούπολη, διασχίζοντας απροβλημάτιστα, ακόμη και σύντομους βατούς χωματόδρομους, ακόμη και με την απουσία της τετρακίνησης! Τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει το T-Cross βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση παρεμβαίνοντας έμπρακτα στις οποιεσδήποτε ανωμαλίες του δρόμου εμφανιστούν μπροστά του!

Το τριάκτινο τιμόνι του θα το χαρακτήριζα τιμονάρα! Ναι στον υπερθετικό βαθμό, καθώς δεν αφήνει να συμβούν περιθώρια λάθους από τα χέρια του οδηγού! Είναι ιδιαίτερα σταθερό κατά την οδήγησή του, και χάρις την παρέμβαση του συστήματος Lane assist, γίνεται ακόμη πιο «ασφαλές» καθώς διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου, το οποίο επίσης σε συνδυασμό με το άλλο έξυπνο σύστημα επιτήρησης Front assist μεταβάλει την οδήγηση σε απόλυτη απόλαυση!

 

Το T-Cross είναι αρκετά ξεκούραστο την ώρα των μεγάλων ταξιδιών, και με την χρήση του ADAPTIVE CRUISE CONTROL γίνεται ακόμη πιο ξεκούραστο, καθώς εξακολουθεί να φροντίζει για την προστασία του οδηγού του από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα! Σύγχρονη και χρηστική βρήκα τόσο την καμπίνα του που διαθέτει έξυπνους χώρους για μικροαντικείμενα, όσο και τον χώρο αποσκευών που μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και ένα ποδήλατο 29’’ ΜΤΒ. Κατά την οδήγηση του εντός της πόλεως της θεσσαλονίκης το T-Cross αποδείχτηκε αρκετά ευέλικτο, και φιλικό, σε όλα τα υπόλοιπα οχήματα, όχι για το χαμηλό αποτύπωμα ρύπανσης που αφήνει στο περιβάλλον αλλά, για την στοιχειώδη επικοινωνίας του, χάρις την χρήση του Blind spot Sensor, και του Rear Traffic Alert.

Δεν θα φοβηθείτε ούτε στιγμή να κατέβετε στο κέντρο της οποιασδήποτε πολύβουης πόλης με το T-CROSS, το οποίο σίγουρα δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε καθώς, θα σας συντροφεύει τόσο στις αποδράσεις σας όσο και στις καθημερινές μετακινήσεις σας, οι οποίες πλέον αποκτούν χαρακτήρα ανέμελης τρέλας, με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια! Την δική σας ασφάλεια! Η τιμή του μπορεί να «φαντάζει» λίγο τσιμπημένη, αλλά πιστέψτε με αξίζει τα €17.400 που απαιτούνται για την απόκτησή του!
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω