VOLVO XC40: 156 ίπποι έτοιμοι για όλα!

AUTO-MOTO 12.7.2019 | 10:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

VOLVO XC40: 156 ίπποι έτοιμοι για όλα!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Περίμενα πολύ καιρό να το οδηγήσω! Μόλις το πήρα στα χέρια μου, η επόμενη κίνηση που έκανα ήταν να χαράξω πορεία για τη… γη της περιπέτειας. Ο λόγος για το Volvo XC40, το οποίο φιγουράρει με αξιώσεις, χάρη στα πολλά «παράσημα ασφαλείας» που έχει στην πλούσια «προίκα» του με 156 άλογα έτοιμα για όλα!

Ωραία εμφάνιση, απίστευτο εσωτερικό και κύλιση για πολλά βραβεία. Αυτό είναι το Volvo XC40, που την επομένη κιόλας οδηγούσα στον Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα, ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ελλάδας μας. 

Η οροσειρά της Πίνδου ανανεώνει την ζωή του ταξιδευτή, καθώς καταφέρνει να απομονώσει απίστευτες χρωματικές εικόνες, τις οποίες θέλει να απολαύσει. Η διαδρομή από την Βασιλίτσα Γρεβενών προς την γραφική Κόνιτσα αποτελεί μια πρώτης τάξεως περιπέτεια, καθώς o χρόνος σταματά και οι εναλλασσόμενες εικόνες αναγκάζουν τον οδηγό να απολαμβάνει ένα παραδεισένιο τοπίο, σαν αυτά που είδε μόνο στα όνειρά του!

Γραφικά χωριά με σπίτια σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιές. Εύκολα καταλαβαίνεις πως για μία μεγάλη περίοδο του χρόνου «κυνηγούν» τις ζεστές ακτίνες το ήλιου, που αργούν να εμφανιστούν. Η διαδρομή από την Βασιλίτσα για την Κόνιτσα είναι 62 χιλιόμετρα αλλά για να καλυφθεί χρειάζονται περίπου δυο ώρες κι αυτό γιατί ο δρόμος… πλανεύει τον οδηγό που τολμά να οδηγήσει σ’ ένα τερέν με ατέλειωτες φουρκέτες και πολλές κλειστές δεξιές στροφές. Από τα αριστερά το όρος Τύμφη υψώνει υπερήφανα τις απότομες ορθοπλαγιές του, πάνω από την Λάκκα του ποταμού Αώου. Στο χωριό Δίστρατο είναι χαρακτηριστικοί οι τρεις μαχαλάδες, τους οποίους διέρχεται ο κεντρικός δρόμος, ενώ στην κεντρική πλατεία δυο μεγάλες φτελιές αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ταξιδευτές, οι οποίοι εν συνεχεία προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας στην πετρόχτιστη εκκλησιά, έργο Πυρσογιαννιτών μαστόρων.

 

Η χαρά της οδήγησης

Εδώ είναι που πραγματικά χαίρεσαι να οδηγείς ένα σύγχρονο SUV αυτοκίνητο, όπως το Volvo XC40 που αντέχει ξαφνικές προκλήσεις, σαν αυτήν που του «επέβαλα» αλλάζοντας πρωτίστως το προφίλ οδήγησης από comfort σε off road, προκειμένου να σκαρφαλώσει προς το καταφύγιο του όρους Σμόλικας, πάνω από το χωριό Πάδες.

Ένα σημείο που ακόμη και ο Κοσμάς ο Αιτωλός ξαπόστασε για αρκετές μέρες!
Στη μικρή πλατεία, ένα παλιό δημοτικό σχολείο αποτελεί μια μικρή παραδοσιακή όαση γεύσεων για κάθε πεινασμένο ταξιδιώτη, όπως ήμουν εγώ. Καλά, αν πάτε εκεί θα ενθουσιαστείτε! Γι’ αυτό ξεκινήστε νωρίς, να έχετε μέρα μπροστά σας, μιας κι εγώ νυχτώθηκα! 

Από εδώ η Κόνιτσα είναι κοντά. Το άνοιγμα που κάνει ο ορίζοντας πάνω από την κωμόπολη είναι απίστευτο και η θέα αξεπέραστη. Γι’ αυτό στάθμευσα το Volvo XC40 κι απόλαυσα το τοπίο. Το Volvo XC40 χάρη στις  πρωτοποριακές τεχνολογίες που εφαρμόζει, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και αποφυγής συγκρούσεων με οτιδήποτε κινείται στο αντίθετο ρεύμα On coming Lane Mitigation.

Ο τρικύλινδρος τούρμπο βενζινικινητήρας Τ3 των 1,5 λίτρων, απόδοσης 156 ίππων ήταν απίστευτα δυναμικός καθώς επιτάχυνε πολύ σβέλτα, χωρίς ζόρι και αθόρυβα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα. Όσο για την κατανάλωσή του, θα εκπλαγείτε μόλις το οδηγήσετε! Τα 265Νm ροπής μετατρέπουν το XC40 σε ένα SUV «έτοιμο για όλα».

Καλές περιπλανήσεις!

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω