Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης παίρνει ο Γιάνης Βαρουφάκης - Το τηλεφώνημα στην Σοφία Φουντουκίδου

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 8.7.2019 | 20:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης παίρνει ο Γιάνης Βαρουφάκης - Το τηλεφώνημα στην Σοφία Φουντουκίδου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Το σκεπτικό του Γιάνη Βαρουφάκη για την επιλογή της έδρας του και πως μένει εκτός Βουλή η Σοφία Φουντουκίδου. 

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης. Οι άλλες δύο περιφέρειες που είχε επιλέξει εξ αρχής ήταν το Ηράκλειο και η Β΄Πειραιά. 

Όπωε εξηγούν στο κόμμα  ένας εκ των τριών συνοδοιπόρων του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν θα πρέπει να μείνει εκτός Βουλής, με απόφαση του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Ηράκλειο, Κρήτης), Φωτεινή Μπακαδήμα (Β’ Πειραιά), Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης)

«Στο ΜέΡΑ25, κόμμα δεσμευμένο σε θεσμική και δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων, η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να ληφθεί από τον Γραμματέα στην βάση προσωπικής αξιολόγησης ή προτίμησης» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. 

«Συνεπώς, η εν λόγω απόφαση ελήφθη στην βάση κοινά αποδεκτής αρχής: Κρατούν την έδρα οι συνοδοιπόροι που εντάχθηκαν νωρίτερα από άλλους στο κίνημα του DiEM25-ΜέΡΑ25, με συνεχή παρουσία στην κινηματική δουλειά μας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί αξιολόγηση ούτε και σηματοδοτεί κάποια ιεραρχία στην βάση «επετηρίδας». Απλά, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε έναν κανόνα που να μην δίνει την εξουσία σε κάποιον, ούτε καν στον Γραμματέα, να προβεί σε αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε ο Γραμματέας να καταλάβει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης) είναι το πιο πρόσφατο μέλος του ΜέΡΑ25» επισημαίνεται. 

Πριν λίγο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, επικοινώνησε με την Σοφία Φουντουκίδου, την συνεχάρη για την συνεισφορά της στο κόμμα, της εξήγησε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με την οποιαδήποτε αξιολόγηση, της δήλωσε ότι χωρίς την συμπόρευση με το ΜέΡΑ25 σπουδαίων ανθρώπων όπως η ίδια, το ΜέΡΑ25 δεν θα εισέρχετο στη Βουλή, και την κάλεσε σε περαιτέρω συζήτηση τόσο με τον ίδιο όσο και με την Πολιτική Γραμματεία με θέμα την ουσιαστική και άμεση αξιοποίηση της στο κόμμα. Με την σειρά της, η Σοφία Φουντουκίδου δήλωσε ευτυχής που βοήθησε το κόμμα, συμφώνησε με το κριτήριο που έγινε η επιλογή της έδρας και δέχθηκε με χαρά την περαιτέρω αξιοποίησή της. Το ραντεβού για αυτή την συζήτηση κλείστηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω