Ο πρωθυπουργός που (ποτέ) δεν ήξερε…

ΑΠΟΨΕΙΣ 6.7.2019 | 08:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο πρωθυπουργός που (ποτέ) δεν ήξερε…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΚΑΙ. Όχι επειδή έβγαλε πολλές ειδήσεις αλλά γιατί έδωσε να καταλάβουμε ποιο είναι το πλέον ενδεικτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Τσίπρα και της πρωθυπουργίας του. Πολλοί λοιπόν μπορεί να το υποψιαζόμασταν, άλλοι να το φοβόμασταν ή να το φανταζόμασταν, αλλά από το βράδυ της Τρίτης είμαστε πλέον βέβαιοι: ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός που (ποτέ) δεν ήξερε…

Δεν ήξερε ότι δεν περνά ο τσαμπουκάς του στους Ευρωπαίους το 2015. Δεν ήξερε ότι θα τον φωτογράφιζαν στο κότερο. Δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι. Δεν ήξερε ότι η σύσκεψη, εκείνο το μοιραίο βράδυ, μεταδιδόταν ζωντανά. Δηλαδή, όποτε βρέθηκε ως πρωθυπουργός μπροστά σε μία σοβαρή πρόκληση, υπήρχε ένα στοιχείο το οποίο του ξέφευγε!

Η άποψη ότι αν σου… ξεφεύγουν τόσο σοβαρά θέματα και σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις δεν κάνεις για πρωθυπουργός, δεν περνά από το μυαλό του Τσίπρα. Προφανώς ούτε των ψηφοφόρων του…

Ο Αλ. Τσίπρας, το ανέμελο παιδί των καταλήψεων, η πολιτική φιγούρα που πίστευε ότι για να κυβερνήσεις αρκούν οι καλές προθέσεις, μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΙ έβαλε σφραγίδα στο μέτωπο του: «Ανήξερος»!

Και δεν το βλέπει για κακό! Ο Τσίπρας επιχειρεί εδώ και χρόνια να μετατρέψει την αδυναμία του σε αποδεκτή κατάσταση ή ακόμη και σε πλεονέκτημα του. Προσπαθεί να μας πείσει ότι από τη στιγμή που δεν ήξερε, δεν φταίει! Όπως τα μικρά, άδολα παιδιά. Με την αφελή αυτή συμπεριφορά, ο Τσίπρας ταυτίζεται με τον ψηφοφόρο του, που είναι και ο μεγάλος του στόχος.  

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #165 (05/07/2019-07/07/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω