Συνέχεια στην ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού

THESSCITY 27.6.2019 | 22:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συνέχεια στην ασφαλτόστρωση της Συμμαχικής Οδού

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ || [email protected]

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης και ασφαλτόστρωσης της Συμμαχικής Οδού στον δήμο Ωραιοκάστρου, στα τέλη του περασμένου μήνα κι έπεται συνέχεια! Η πρώτη φάση του έργου περιελάμβανε την ασφαλτόστρωση 3,5 χιλιομέτρων, από τα συνολικά οκτώ της Οδού. Συγκεκριμένα, ασφαλτοστρώθηκε το τμήμα της Οδού, από την οδό Θεσσαλονίκης, μέχρι το ύψος της Μαιάνδρου.

Το έργο της συντήρησης και ασφαλτόστρωσης θα ολοκληρωθεί στην επόμενη φάση, τμηματικά, προκειμένου να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η κίνηση των οχημάτων, καθώς και όπως προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ δήμου και αναδόχου εταιρείας. Ο δήμος Ωραιοκάστρου ανέλαβε την πρωτοβουλία ασφαλτόστρωσης της Συμμαχικής Οδού σε όλο το μήκος της, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων Παύλου Μελά και Δέλτα.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί το έργο με 600.000 ευρώ, ο δήμος Ωραιοκάστρου με 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους, με 200.000 ευρώ ο δήμος Δέλτα και με 100.000 ευρώ ο δήμος Παύλου Μελά. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη του Ωραιοκάστρου», δηλώνει στην ThessNews o δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ηλίας Ζιακούλης και σημειώνει πως «στη Συμμαχική Οδό είχε να γίνει παρέμβαση τα τελευταία είκοσι χρόνια και εκείνο που ευελπιστούμε είναι να ‘τρέξει’ άμεσα και η διαπλάτυνσή της, κάτι το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο».

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #163 (22/06/2019-23/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω