Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 25.6.2019 | 07:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας

ΤHESSNEWS

Η υποψήφια βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής, Νικολέτα Σπυροπούλου, αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

 

Όπως είναι γνωστό η ιστορία επαναλαμβάνεται. Άλλες φορές ως τραγωδία κι άλλες ως φάρσα. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου διεξάγονται υπό συνθήκες πόλωσης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια πλευρά η ΝΔ προσπαθεί να επιτύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία με την πλήρη επικράτηση της συντηρητικής παράταξης και από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη που με την πολιτική του υποβάθμισε. Πρόκειται για δύο κόμματα που κληροδότησαν στη χώρα μια κρίση καταρχάς οικονομική αλλά και πολιτική, ηθική, αξιακή.

Τι μας κληροδότησε η ΝΔ; Αρχικά, η ΝΔ είναι αυτή που ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας κατά τα έτη 2004-2009. Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και στην παρ’ ολίγον άτακτη χρεοκοπία. Ήταν αυτή η κυβέρνηση που βάφτισε τη διάλυση του κράτους «επανίδρυση». Ήταν τα «Ζάππεια» που ξεκίνησαν μια μακρά περίοδο λαϊκισμού στη χώρα δήθεν αντιμνημονιακών, που κατέληξαν οι ίδιοι να υπογράφουν μνημόνια. Και τέλος μέσα στο κλίμα της πλήρους πολιτικής κρίσης ήταν η κυβέρνηση που άνοιξε το δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ και την τυχοδιωκτική πολιτική του.

Τι μας κληροδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Μας κληροδοτεί δημόσιο χρέος άνω του 180% του ΑΕΠ, ισχνή ανάπτυξη που διαρκώς φθίνει και σημειώνει πτώση της τάξεως του 1,5% έναντι του 1,9 % που σημείωσε το 2018. Το συνολικά χαμένο εισόδημα της τετραετίας αγγίζει τα 60 δις ευρώ. Μας κληροδοτεί μια κοινωνία που το μεγαλύτερο μέρος της ζει υπό τον βραχνά οφειλών προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, των κόκκινων δανείων και υπό τον φόβο επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, τον πλειστηριασμό της Α’  κατοικίας. Πρόκειται για την κυβέρνηση που εξαπάτησε τους πολίτες, απογοήτευσε και συνόψισε την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος στον όρο «πολακισμός». Η τραγωδία σημειώθηκε. Λένε πως μια σελίδα ιστορίας αξίζει όσο ένας τόμος λογικής. Η ιστορία μας δίδαξε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της κρίσης αλλά υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια εθνικού σχεδίου. Ήρθε λοιπόν η ώρα της επιστροφής στη λογική.

Γιατί το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τον μόνο δρόμο; Το Κίνημα Αλλαγής έχει βαθιές ιστορικές καταβολές και για αυτό το λόγο επέλεξε αυτόνομη πορεία. Η κατάθεση του προγράμματος «Σχέδιο Ελλάδα» δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αντιμετωπίσει το Κίνημα Αλλαγής ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει και το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη γνήσια δημοκρατική, σοσιαλιστική και πατριωτική δύναμη.

Το Κίνημα Αλλαγής εγγυάται την πολιτική, δημοκρατική σταθερότητα, την κοινωνική ισότητα. Θέτει ως προμετωπίδα τα συμφέροντα των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων, τα συμφέροντα των πολλών και ειδικά των νέων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Εγγυάται τη δίκαιη κατανομή του πλούτου ώστε να καταπολεμηθεί η φτώχεια και να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή και η δικαιοσύνη. Υπερασπίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών.

Αγωνίζεται για μια κοινωνία ισότητας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Προτεραιότητα είναι η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας και η εξασφάλιση αμοιβών αξιοπρέπειας, που θα προκύψουν μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Με υπευθυνότητα υπερασπίζεται τα  εθνικά συμφέροντα της χώρας όπως απέδειξε και με αφορμή το Σκοπιανό ζήτημα.

Είναι λοιπόν η ώρα να ακυρώσουμε οριστικά την τυχοδιωκτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτρέψουμε τη συντηρητική διολίσθηση της χώρας. Είναι η ώρα να επιστρέψουμε στη λογική και να σταθούμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #163 (22/06/2019-23/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω