Η Μακεδονία «ατμομηχανή» βιώσιμης ανάπτυξης για την Ελλάδα!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 25.6.2019 | 08:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Μακεδονία «ατμομηχανή» βιώσιμης ανάπτυξης για την Ελλάδα!

ΤHESSNEWS

Ο υποψήφιος βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

 

Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία αναζητούν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Πιστεύω ότι η περιοχή μας μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναπτυχθεί μόνο από πραγματική θέση ισχύος. Όχι εθνικά ταπεινωμένη, αποβιομηχανοποιημένη και με τη νέα γενιά να βγάζει εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Στο Κίνημα Αλλαγής λέμε: «ως εδώ αυτός ο κατήφορος της απαξίωσης». Βάζουμε ξανά στο επίκεντρο τη Μακεδονία και την ανάπτυξή της, ως «ατμομηχανή» για όλη τη χώρα. Βάζουμε ξανά τη Μακεδονία σε θέση ισχύος! Με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ προτείνουμε ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ειδικά για τη Μακεδονία. Στόχοι του προγράμματος είναι:

- Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, που έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και χαμηλό κόστος εργασίας.
- Η μετάβαση της περιοχής στην 4η βιομηχανική επανάσταση.
- Η προσέλκυση νεοφυών επιχειρήσεων και
- Η δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας.

Αναπτυξιακά έργα υποδομής όπως το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι διασυνδέσεις τους, η γεωργία, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η έρευνα και καινοτομία αλλά και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ενεργειακού κόμβου είναι οι άμεσες προτεραιότητές μας, μαζί με το όραμα δεκαετιών για τη διαμόρφωση του ενιαίου παραλιακού μετώπου από το Αγγελοχώρι έως το Καλοχώρι, που θα δώσει μια ξεχωριστή ταυτότητα στη Θεσσαλονίκη ως Μητρόπολη της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Είναι η ώρα να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος, με στόχο να ξανακάνουμε την Ελλάδα, οικονομικά αυτοδύναμη, εθνικά υπερήφανη και κοινωνικά Ισχυρή. Είναι η ώρα για εθνική και κοινωνική αναγέννηση με συνεννόηση.
Για όλα αυτά θα παλέψω και σ’ αυτά δεσμεύομαι! Με ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Με τη Θεσσαλονίκη μπροστά και τη Μακεδονία στο επίκεντρο! Είναι η στιγμή των αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον μας.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #163 (22/06/2019-23/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω