Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα προεκλογικά στέγαστρα στο δήμο Θεσσαλονίκης

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 24.6.2019 | 17:08 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα προεκλογικά στέγαστρα στο δήμο Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Μετά τις Ευρωεκλογές το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να αποκλείσει την Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων για τις εθνικές εκλογές.

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα προεκλογικά στέγαστρα στο δήμο Θεσσαλονίκης ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα ο πρόεδρος του σώματος, Σίμος Μπεσανσσών υποστήριξε ότι τα υπολογιζόμενα στέγαστρα της Χρυσής Αυγής θα διατεθούν στα μικρότερα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είχε προτείνει -  και έγινε αποδεκτό από τα κόμματα αλλά και σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο -  το 70% των στεγάστρων, δηλαδή περίπου 140, να διατεθεί σε κόμματα που είχε εκλέξει βουλευτή το 2015, κατ’ αναλογίαν ως προς την εκλογική δύναμη.

Το υπόλοιπο 30%, δηλαδή περίπου 60, να διατεθεί σε κόμματα που δεν εξέλεξαν βουλευτή το 2015 ή σε νεοεμφανιζόμενα κόμματα. Τα στέγαστρα χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες και η κατανομή τους έγινε με κλήρωση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω