Συγκίνηση στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

THESSCITY 20.6.2019 | 17:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συγκίνηση στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

ΤHESSNEWS-DESK

Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους εργαζόμενους, καθώς χάρη στον ζήλο και την προσφορά τους, το Νοσοκομείο έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε κορυφαίο στον ελλαδικό χώρο αλλά και να κατατάσσεται στα πλέον αξιόλογα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους εργαζόμενοι, μέλη της Διοίκησης, προσωπικότητες από την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από τον χώρο της ιατρικής κοινότητας, τίμησε με την παρουσία του όλους όσοι συνέβαλαν, με την εργασία τους, στην επιτυχημένη 20ετή πορεία του Νοσοκομείου.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Ζωή Ψαρρά - Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι, ευρισκόμενοι δίπλα στους ασθενείς, με αφοσίωση και μόχθο, κρατούν υψηλά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα, ευχαρίστησε την «Αντηρίδα» η οποία με την δράση των εθελοντών της στηρίζει ανελλιπώς το Νοσοκομείο, τους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ημέρα γιορτής και θεωρώ καθήκον μου να εξάρω τη μεγαλοσύνη με την οποία η οικογένεια Παπαγεωργίου αντιμετώπισε τα γεγονότα της εποχής εκείνης και να την συγχαρώ, γιατί δεν ορρώδησε στις πολλαπλές πιέσεις που δέχθηκε εκείνα τα χρόνια από γνωστά συμφέροντα, αλλά αγωνίστηκε και κατάφερε, μετά από καθυστερήσεις, το Νοσοκομείο να ανοίξει τις πύλες και να προσφέρει τις υπηρεσίες του».

Η έναρξη της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας, συνοδεύτηκε από τους αρμονικούς ήχους άρπας, ενώ στη διάρκειά της οι προσκεκλημένοι συμμετείχαν σε ένα ταξίδι γνωριμίας με το Νοσοκομείο, παρακολουθώντας ένα τρισδιάστατο βίντεο με στοιχεία για την λειτουργία, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, που συνεχώς αναβαθμίζεται.

Δυο εκπλήξεις περίμεναν τον Επίτιμο Πρόεδρο του Νοσοκομείου Νίκο Παπαγεωργίου, ο οποίος παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπό του, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο, γεμάτο μαρτυρίες, μνήμες αλλά και συναισθήματα που βίωσαν όλα αυτά τα χρόνια στο Παπαγεωργίου, το «δεύτερο σπίτι» τους, όπως το αποκάλεσαν αρκετοί. Στο τέλος της προβολής, δυο κορίτσια εργαζομένων του Νοσοκομείου προσέφεραν στον κο Παπαγεωργίου ένα βιβλίο με τις ειλικρινείς ευχές και τις προσωπικές ευχαριστίες των εργαζομένων προς τον ίδιο και την οικογένειά του για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο Νοσοκομείο αλλά και στους πολίτες.

Με λόγια βγαλμένα από την ψυχή τους εκφράστηκαν για τους ευεργέτες και για το Νοσοκομείο και εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια υπηρεσίας, εργάζονται δηλαδή στο Νοσοκομείο από την έναρξη της λειτουργίας του.

Η εκδήλωση έληξε με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που μετέφερε τους θεατές του από τη Σιάτιστα, τη γενέτειρα των δωρητών, μέχρι τη Γερμανία και, τέλος, στη Θεσσαλονίκη, όπου χτίστηκε το Νοσοκομείο. Στο φιλμ, το κοινό παρακολούθησε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ιδρυτών του Νοσοκομείου, Νίκου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, μέχρι να γίνει πράξη το όραμά τους και η τότε υποβαθμισμένη περιοχή των δυτικών συνοικιών να αποκτήσει ένα υψηλών προδιαγραφών Νοσοκομείο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι απήλαυσαν την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και επισκέφτηκαν τις επετειακές εκθέσεις που λειτουργούν σε χώρους του Νοσοκομείου και είναι επισκέψιμες καθημερινά από το κοινό.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου δήλωσε ότι σε ένα τρίμηνο το Παπαγεωργίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το ραδιοφάρμακο που είναι απαραίτητο για τις εξετάσεις PET/CT, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση εξοπλισμού κυκλοτρονίου. Ο εξοπλισμός για την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, τον οποίο το Νοσοκομείο θα αποκτήσει με δωρεά ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα εγκατασταθεί σε κτίριο που θα κατασκευαστεί σύντομα. «Σήμερα το ραδιοφάρμακο παράγεται μόνο στο Λαύριο. Μεταφέρεται δύο φορές την ημέρα οδικώς για λόγους ασφαλείας και κοστίζει στο Νοσοκομείο μας 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με την παραγωγή του στις εγκαταστάσεις μας, θα έχουμε εξοικονόμηση αυτού του ποσού», διευκρίνισε ο κ. Παπάς. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες το Παπαγεωργίου και Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση ειδικού ερευνητικού κέντρου, του δεύτερου στην Ευρώπη, που θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο.

Επιμνημόσυνη δέηση, δεντροφύτευση και μαθητική συναυλία
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων, την Τρίτη 18 Ιουνίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων εργαζομένων του Νοσοκομείου, στο Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου και 20 Αγίων Αναργύρων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα.

Στη σεμνή τελετή, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Νοσοκομείου, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και συγγενείς των θανόντων απέτισαν φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στους ανθρώπους που είτε για πολλά ή για λίγα χρόνια υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι ώστε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου να διαγράψει μια  λαμπρή πορεία στα 20 χρόνια της διαδρομής του. Με συγκινητικά λόγια, αναφέρθηκε στο τέλος του μυστηρίου ο κ. κ. Βαρνάβας τόσο στους θανόντες εργαζόμενους όσο και στην πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου να τιμήσει τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κίνηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να τελέσει το μυστήριο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εργαζομένων του είναι συμβολική και ουσιαστική. Αποκτά δε μεγάλη σημασία, καθώς στην τελετή με ευλάβεια πλήθος εργαζόμενων και συγγενών λειτουργήθηκαν και ευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των θανόντων εργαζόμενων, η μνήμη των οποίων συντηρείται ζωντανή.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η φύτευση στον αύλειο χώρο της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου ενός κέδρου, από τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Βασίλειο Παπά, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου Ζωή Ψαρρά- Παπαγεωργίου και τον κ.κ. Βαρνάβα. Στην ταμπέλα που βρίσκεται δίπλα από τον κέδρο, δέντρο που συμβολίζει τη θεραπεία, την κάθαρση και την προστασία, αναγράφεται η κινεζική παροιμία: «Η καλύτερη στιγμή να φυτεύσεις ένα δέντρο είναι είκοσι χρόνια πριν! Η επόμενη καλύτερη στιγμή, είναι τώρα!».

Οι επετειακές εκδηλώσεις της ημέρας έκλεισαν με τις μελωδικές παιδικές φωνές και τα ακούσματα της Χορωδίας και της Ορχήστρας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, αλλά και της Παιδικής Χορωδίας «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω