Σήμερα στην παραλία Θεσσαλονίκης με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 20.6.2019 | 17:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σήμερα στην παραλία Θεσσαλονίκης με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη

ΤHESSNEWS-DESK

Στο 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου σήμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα πραγματοποιηθεί παιχνίδι γνώσεων «Παίζοντας γνωρίζω τον Πόντο».

Πρόκειται για μία ιδέα του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος παρουσιάζει την εκδήλωση, μαζί με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Νίκο Παλασίδη. Επίσης, συμμετέχουν τα ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας Συκεών, της Μενεμένη και το Σωματείο της Παναγίας Σουμελά Θέρμης.

Από τις 19:00 έως και μέχρι τις 20:30, παίζοντας, τραγουδώντας, αλλά και χορεύοντας, θα γνωρίσουμε την ιστορία, τη γεωγραφία, τη μαγειρική, αλλά και την Ποντιακή διάλεκτο, εύκολα και απλά. Ο Πόντος ζει σε κάθε δράση και στιγμή της ζωής μας. 

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί  ένα μέρος από την έκθεση σκίτσου ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ «Φιγούρες του Πόντου». Άνθρωποι που με το πέρασμα τους άφησαν / αφήνουν  το  ποντιακό τους  στίγμα με τον έναν ή άλλο τρόπο. Σκίτσα Ποντίων καλλιτεχνών, αλλά και ανθρώπων της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο καλλιτέχνης παροτρύνει  τους φίλους που θα βρεθούν στην έκθεση να προτείνουν από τη μεριά τους ποιον θα ήθελαν να σκιτσάρει, έτσι ώστε τον Δεκέμβριο, που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, να είναι το σκίτσο τους μέσα στα υπόλοιπα σκίτσα.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω