Μια Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο 21ο Gumball 3000

AUTO-MOTO 20.6.2019 | 10:52 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μια Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο 21ο Gumball 3000

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

To 21ο Gumball 3000 είναι μια ξεχωριστή αυτοκινητιστική διοργάνωση που καλύπτει απόσταση 5.000 χιλιομέτρων σε ανοικτούς δρόμους στην κυκλοφορία. Φέτος ξεκίνησε από την Ελλάδα!

Στο Gumball 3000 συμμετέχουν celebrities απ’ όλο τον κόσμο με στόχο να στηρίξουν τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της οργάνωσης που προσφέρει βοήθεια σε εκπαιδευτικά προγράμματα νέων με πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 2019, το Gumball ξεκίνησε από τη Μύκονο και θα τερματίσει στην Ίμπιζα, σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου. Η διαδρομή περιελάμβανε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το κομβόι ταξιδέψει στην Κροατία και από εκεί στη Βενετία. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν το Balocco, κέντρο δοκιμών της FCA όπου η Alfa Romeo εξελίσσει όλα τα μοντέλα της.  Στη συνέχεια η διαδρομή πέρασε από το Μονακό και τη Βαρκελώνη, πριν τερματίσει στις Βαλεαρίδες νήσους.

 

Ειδικά για τη διοργάνωση, η Αlfa Romeo ετοίμασε μία μοναδική Stelvio Quadrifoglio με ξεχωριστούς χρωματισμούς που δημιούργησε το Alfa Romeo Design Centre. Η έμπνευση ήρθε από το σχέδιο με το οποίο έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα του Fiorano, η C38, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing. Για την περίσταση οι σχεδιαστές επέλεξαν έναν συνδυασμό που τονίζει το δυναμικό, αλλά και τον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό αποτελεί βέβαια το τετράφυλλο τριφύλλι που συνοδεύει όλες τις κορυφαίες αγωνιστικές εκδόσεις των μοντέλων της Alfa Romeo. Η εντυπωσιακή βαφή συνοδεύεται και από αντίστοιχα εντυπωσιακές επιδόσεις που προσφέρει ο bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους.
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #162 (15/06/2019-16/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω