Ο λόγος που η 18χρονη από τη Χαλκιδική πουλούσε φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19.6.2019 | 21:56 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο λόγος που η 18χρονη από τη Χαλκιδική πουλούσε φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

H υπόθεση της 18χρονης από τη Χαλκιδική φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το διαδίκτυο όταν απουσιάζουν οι κανόνες.

Οι ειδικοί κρούουν για μια ακόμη φορά των «κώδωνα του κινδύνου» για τα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, το λεγόμενο Dark Web. Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση με μια 18χρονη από τη Βουλγαρία που πουλούσε παράνομα πορνογραφικό υλικό με την 5χρονη αδελφή της σοκάρει. Μάλιστα είχε και ειδικό τιμοκατάλογο: έπαιρνε 10 και 20 ευρώ για κάθε φωτογραφία και 30 ευρώ για κάθε βίντεο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη της μετά από σήμα της Europol στο πλαίσιο παγκόσμιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε συνολικά πέντε σπίτια, αναμεσά τους και σε εκείνο της 18χρονης στη Χαλκιδική. Μαζί με τη 18χρονη συνελήφθη και ο 25χρονος σύντροφός της, στο σπίτι του οποίου ζούσε τον τελευταίο χρόνο η νεαρή γυναίκα.

H ανατριχιαστική υπόθεση της 18χρονης φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το διαδίκτυο όταν απουσιάζουν οι κανόνες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η 18χρονη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ισχυρίστηκε ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού και ότι την απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά της. Οι κατηγορίες που τη βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στη Χαλκιδική: Πουλούσε γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της για 20 ευρώ

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω