Αδ. Γεωργιάδης στην ThessNews: «Η Νέα Δημοκρατία μόλις εκλεγεί, θα μειώσει τους φόρους»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 18.6.2019 | 07:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αδ. Γεωργιάδης στην ThessNews: «Η Νέα Δημοκρατία μόλις εκλεγεί, θα μειώσει τους φόρους»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

«Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έχει ο πολίτης να ελπίζει. Αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, σε τι να ελπίζει; Αυτό που ζει σήμερα είναι. Δεν αλλάζει…» δηλώνει στην ThessNews ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τονίζει πως οι εκλογές θα βοηθήσουν και τον τουρισμό να πάει καλύτερα ενώ επισημαίνει ότι μόλις εκλεγεί η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους. Επίσης αποκρούει τα σενάρια περί ρεβανσισμού ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση της ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τέλος ξεκαθαρίζει πως «μονομερής κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει. Όποιος το υπόσχεται προδίδει τη Μακεδονίας μας. Γιατί αν έβγαινε κάποιος και έλεγε «καταργώ τη Συμφωνία των Πρεσπών» αυτόματα τα Σκόπια θα ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προσθέτοντας πως «με την έξυπνη τακτική που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω ότι βασικά προβλήματααυτής της Συμφωνίας, όχι όλα, μπορούν να διορθωθούν κυρίως όσον αφορά τη γλώσσα και την ταυτότητα».

 


Επιτέλους εκλογές για τη ΝΔ, κ. Γεωργιάδη. Τις ζητάτε τόσα χρόνια και γίνονται μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμάτε ότι θα βλάψουν τον τουρισμό μας;
Αλίμονο αν οι εκλογές βλάπτουν τον τουρισμό. Τότε να καταργήσουμε τις εκλογές για να έχουμε τουρίστες. Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί, αντιθέτως η Ελλάδα από τις 7 Ιουλίου θα αναπνεύσει και θα πάει και ο τουρισμός καλύτερα. Η γενική χαρά για τη φυγή της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών θα φέρει και καλύτερο τουρισμό.

Ήσασταν από τους πιο σκληρούς αντιπολιτευτικά κατά της κυβέρνησης. Υπάρχουν τάσεις ρεβανσισμού; Τι κυβέρνηση ΝΔ θα δούμε σε ότι αφορά τους πολιτικούς της αντιπάλους;
Ρεβανσισμός προς κανέναν. Εγώ που με χτύπησαν όσο κανέναν, σας λέω, δεν θέλω να βλάψω με ψέματα κανέναν πολιτικό μου αντίπαλο. Είναι ανάγκη να διερευνήσουμε, ιδιαίτερα το θέμα της Novartis, αν έγινε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος με την εργαλειοποίηση κάποιων επίορκων εισαγγελικών λειτουργικών και στο στήσιμο κάποιωνψευδομαρτύρων. Αυτό πρέπει να γίνει όχι ως ρεβανσισμός αλλά ως διερεύνηση πιθανόν ενός πραγματικού μεγάλου εγκλήματος.

Πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ ποια θα είναι; Ο πολίτης σε τι να ελπίζει;
Η Νέα Δημοκρατία μόλις εκλεγεί θα μειώσει τους φόρους. Δεν είναι αυτό καλή ελπίδα; Θα ξαναφτιάξει τα αστυνομικά τμήματα για να έχουμε ασφάλεια στους δρόμους, δεν είναι αυτό ελπίδα; Θα πατάξουμε και θα εξαφανίσουμε τη γραφειοκρατία για να μπορείς να δουλεύεις γρηγορότερα και ευκολότερα. Δεν είναι αυτό ελπίδα; Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έχει ο πολίτης να ελπίζει. Αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τι να ελπίζει; Αυτό που ζει σήμερα είναι, δεν αλλάζει.

Πώς κρίνετε τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝΑΛ με τον Ευ. Βενιζέλο; Θα τον θέλατε μαζί σας σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ ως εξωκοινοβουλευτικό υπουργό;
Εκτιμώ και σέβομαι απέραντα τον Ευάγγελο Βενιζέλο κυρίως διότι το 2011-2012 ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του δικού του προσωπικού πολιτικού κεφαλαίου για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Και αυτό πρέπει να το γράψει η ιστορία και να του το πιστώσουμε. Είναι αυτά αρκετά για να γίνει υπουργός της Νέας Δημοκρατίας; Βεβαίως και όχι. Ο κύριος Βενιζέλος ήταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν ασέβεια προς το ΠΑΣΟΚ, προς τον ίδιο και προς εμάς.
Άρα, τον εκτιμούμε, τον σεβόμαστε αλλά δεν θα είναι υπουργός στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι και ο ίδιος θα το ήθελε, είναι προσβλητικό για τον ίδιο.

Τι θα κάνει η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Δείχνει προβληματική στην εφαρμογή της. Ο κόσμος στη Μακεδονία ζητά να την καταργήσετε. Μπορείτε;
Μονομερής κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να γίνει. Όποιος το υπόσχεται προδίδει τη Μακεδονία μας. Γιατί αν έβγαινε κάποιος και έλεγε«καταργώ τη Συμφωνία των Πρεσπών» αυτόματα τα Σκόπια θα ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.
Εγώ δεν ήθελα καθόλου αυτή τη Συμφωνία, την πολέμησα στους δρόμους, την πολέμησα στη Βουλή. Όμως ο κύριος Τσίπρας ήταν νόμιμα εκλεγμένος Πρωθυπουργός και η προηγούμενη Βουλή ήταν νόμιμα εκλεγμένη Βουλή.
Άρα οι υπογραφές του κυρίου Τσίπρα και της Βουλής δεσμεύουν την Ελλάδα, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί να διορθωθεί αυτή η Συμφωνία; Με την έξυπνη τακτική που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύω ότι βασικά προβλήματααυτής της Συμφωνίας, όχι όλα,μπορούν να διορθωθούν κυρίως όσον αφορά τη γλώσσα και την ταυτότητα.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #162 (15/06/2019-16/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω