Νέο Volkswagen T-Cross: I am Safe!

AUTO-MOTO 17.6.2019 | 19:29 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νέο Volkswagen T-Cross: I am Safe!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

«I am Safe»! Έτσι μας συστήνεται το T-Cross, το ολοκαίνουργιο compact SUV της Volkswagen. Και το δηλώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο καθώς κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας, εφευρέθηκε ένα μικρό βίντεο, που δείχνει το αυτοκίνητο να φρενάρει μόνο του μπροστά από έναν αφηρημένο πεζό, που διασχίζει το δρόμο ενώ μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο.

Πρόκειται για το σύστημα Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών), μέρος του βασικού εξοπλισμού, ένα μόνο από τα πολλά με τα οποία εξοπλίζεται το νέο μοντέλο.

Αναμφίβολα, το νέο T-Cross είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα στην κατηγορία, προσφέροντας υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

 

Η γκάμα των προηγμένων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του T-Cross εκτός άλλων περιλαμβάνει το Lane Assist που παρεμβαίνει διορθωτικά στο τιμόνι και υποδεικνύει στον οδηγό να παραμείνει στην λωρίδα κυκλοφορίας του, σε συνδυασμό με το Front Assist για επιτήρηση της εμπρός περιοχής και με δυνατότητα αυτόνομης πέδησης σε επείγουσες καταστάσεις με το σύστημα City Emergency Braking System (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) που, όπως και το Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών) και την αναγνώριση ποδηλάτων, ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου.

Η μακρά λίστα των συστημάτων με τα οποία εφοδιάζεται το T-Cross δεν τελειώνει εδώ! Άξια αναφοράς και τα Blind Spot Sensor και Rear Traffic Alert που προειδοποιούν για οχήματα που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες, αλλά και στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο κατά την οπισθοπορεία από ένα χώρο στάθμευσης. Τέλος, στον εξοπλισμό ας προστεθεί και το Adaptive Cruise Control, ένα ενεργητικό σύστημα ελέγχου και διατήρησης σταθερής απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα με την βοήθεια ραντάρ ενώ στην περίπτωση πιθανού ατυχήματος, το σύστημα πρόληψης προστασίας των επιβατών κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και την οροφή, συσφίγγοντας ταυτόχρονα τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνοντας τη δύναμη των φρένων.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #159 (24/05/2019-26/05/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω