Ποιος φοβάται την «άλλη μια Ελλάδα»;

ΑΠΟΨΕΙΣ 31.5.2016 | 00:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ποιος φοβάται την «άλλη μια Ελλάδα»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΣ || [email protected]

Οι αυστριακές εκλογές έγιναν αιτία να ξανανοίξει κουβέντα για την ψήφο των Ελλήνων της Διασποράς.

Η οριακή νίκη του πράσινου Φαν Ντερ Μπέλεν έναντι του ακροδεξιού Χόφερ, λόγω των επιστολικών ψήφων της αυστριακής διασποράς, προκάλεσε δήλωση Μητσοτάκη για τη θεσμοθέτησή της.

Η δυνατότητα να ψηφίζουν οι ομογενείς εν έτει 2016 είναι αυτονόητη σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα αποτελεί απλώς αντικείμενο προς κομματική εκμετάλλευση κατά το δοκούν. Το θέμα είχε φτάσει στη Βουλή από τη ΝΔ το 2009 επί υπουργίας του σημερινού προέδρου Δημοκρατίας, αλλά δεν πέρασε καθώς καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ ενώ χρειαζόταν πλειοψηφία των 2/3.

Όμως, όπως έχουμε αρχίσει όλο και περισσότεροι πολίτες να νοιώθουμε, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση θα ήταν η κατάργηση του… καιροσκοπισμού και του λαϊκισμού. Που σημαίνει «ας συμφωνήσουμε πρώτα στα απλά» για να πάμε παρακάτω.

Το ζόρι του πολιτικού προσωπικού είναι ότι εάν επιτραπεί να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπουν στο παιχνίδι περί τα 4 εκατ. νέοι ψηφοφόροι, δηλαδή «άλλη μια Ελλάδα» εκτός Ελλάδας που σημαίνει πλήρη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

Όμως, στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα, θα ήταν μια μεγάλη εθνική προσφορά όποιου τη θεσμοθετήσει. Πολύ περισσότερο τώρα που αναζητούμε μια ειρηνική ανανέωση του σκηνικού, λογικής και νοοτροπίας, μπας και αποφύγουμε τα χειρότερα. Θα είναι και μια κίνηση εκτίμησης προς την ομογένεια. Και ένα πρώτο βήμα προς μια εθνική συστράτευση, η οποία με την κατάλληλη ηγεσία είναι προϋπόθεση ανάτασης για την πατρίδα.

Από το φύλλο της THESSNEWS #03 (28-29/05/2016)

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω