Το Thessaloniki Pride έρχεται στη Θεσσαλονίκη

THESSCITY 16.6.2019 | 09:54 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το Thessaloniki Pride έρχεται στη Θεσσαλονίκη

ΤHESSNEWS-DESK

Κλείνουν 50 χρόνια από την εξέγερση των ομοφυλόφιλων και τρανς ενάντια στην αστυνομική καταστολή στο μπαρ της Νέας Υόρκης, Stonewall Inn. Το 8ο Thessaloniki Pride προγραμματίστηκε για το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Αυτή η επέτειος έρχεται να θυμίσει ότι η μάχη ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις κερδίζει στο δρόμο από τα κάτω και τη δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Στη μνήμη αυτής της ιστορικής εξέγερσης ξεκίνησαν οι πρώτες διαδηλώσεις το 1970 και σήμερα γίνονται σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

“Φέτος θα πλημμυρίσουμε ξανά τους δρόμους κατά δεκάδες χιλιάδες για να στείλουμε το μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε όλα τα δικαιώματα και να τσακίσουμε τις διακρίσεις και τους φασίστες. Η προηγούμενη χρονιά ήταν γεμάτη μάχες με το αντιφασιστικό και LGBTQ κίνημα στην πρώτη γραμμή”, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

“Διαδηλώσαμε κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας δικαιοσύνη για το Ζακ και καταδίκη στους δολοφόνους. Κάναμε για πρώτη φορά τη μέρα της γυναίκας 8 Μάρτη απεργία για όλη την εργατική τάξη. Συγκρουστήκαμε με τη φασιστική απειλή και το ρατσισμό στη διαδήλωση για τα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις 16 Μάρτη, στη διεθνή κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Κινητοποιηθήκαμε στο Εφετείο για την καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν και στη συγκέντρωση για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής”, τονίζουν.

Παλέψαμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο υπεύθυνες για τον πνιγμό χιλιάδων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και ενάντια στα στρατόπεδα-κολαστήρια και τα ρατσιστικά εγκλήματα της αστυνομίας και των αφεντικών.

“Αυτή η αδιάκοπη δράση του αντιφασιστικού κινήματος οδήγησε τη Χρυσή Αυγή, που πριν λίγο καιρό έμοιαζε παντοδύναμη, στο τρομερό εκλογικό πλήγμα και στις 3 κάλπες και να βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή κρίση. Είναι η ώρα να τους τσακίσουμε. Να διασφαλίσουμε ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα ξαναμπούν στη Βουλή”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Ότι ο υπόδικος αρχινεοναζί Λαγός δεν θα κερδίσει άρση περιοριστικού όρου εξόδου από τη χώρα για να πάει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Ότι η απόφαση στη δίκη τους θα είναι ισόβια καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά. Μπροστά βρίσκεται η διαδικασία των απολογιών των 68 χρυσαυγιτών κατηγορούμενων και το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει μαζικά το παρόν μέσα κι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου”, καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω