«Εμείς για τους άλλους»: Eθελοντική αιμοδοσία στο Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών

THESSCITY 15.6.2019 | 19:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Εμείς για τους άλλους»: Eθελοντική αιμοδοσία στο Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών

THESSNEWS-DESK

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, στο πλαίσιο της δράσης «Εμείς για τους άλλους». Είναι η πρώτη φορά που η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την ενεργό υποστήριξη των σχολείων του Συνοικσιμού και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πυλαίας, καθώς και των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Συνοικισμό ΑΕΣΧ Πυλαίας (χάντμπολ), Προμηθέας Πυλαίας (βόλεϊ) και ΑΟ Μαλακοπής (μπάσκετ).

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας (Σεφέρη 24, Κωνσταντινουπολίτικα), σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Επίσης, την ημέρα της αιμοδοσίας κλιμάκιο του ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας, θα βρίσκεται στο σχολείο για να ενημερώσει για τη δωρεά μυελού των οστών, αλλά και να εγγράψει όσους θέλουν να δώσουν δείγμα: με μια μπατονέτα, τόσο απλά!
 
 
Στην αιμοδοσία μπορεί να συμμετάσχουν όχι μόνο μέλη του Συνδέσμου αλλά οποιοσδήποτε το επιθυμεί. Οι υποψήφιοι αιμοδότες θα πρέπει να φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
 
 
Με δεδομένη την ώρα της αιμοδοσίας, καλό θα είναι να δοθεί προσοχή στα παρακάτω από τον υποψήφιο αιμοδότη:
 
-να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ τουλάχιστον την ημέρα της αιμοδοσίας
 
-να κοιμηθεί τουλάχιστον 8 ώρες το προηγούμενο βράδυ
 
-να έχει προηγηθεί ένα ελαφρύ μεσημεριανό 1-2 ώρες νωρίτερα
 
 
Δίνοντας μια μονάδα αίμα:
 
Βρίσκεσαι σε προστασία, δεδομένου ότι είσαι συνεχώς σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και επιβεβαιώνεται έτσι η καλή σου υγεία.
 
Η κάλυψη των αναγκών με πραγματικά εθελοντικά προσφερόμενο αίμα δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (για την στιγμή της ανάγκης για όποιον και όποτε το χρειαστείς) και υπερηφάνειας (για την συμμετοχή) και καθιστά την χώρα μας αυτάρκη και ανεξάρτητη.
 
Βοηθάς στην εθελοντική αιμοδοσία δείχνοντας ευαισθητοποίηση και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
 
Προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου
 
 Δεν πρέπει να ξεχνάς πως υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!
 
 
 
 
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω