Η «Πόλη Ανάποδα» διαφωνεί με τον Ζέρβα για την επιλογή Ευθύμιου Φωτόπουλου

THESSCITY 15.6.2019 | 18:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η «Πόλη Ανάποδα» διαφωνεί με τον Ζέρβα για την επιλογή Ευθύμιου Φωτόπουλου

THESSNEWS-DESK

Να ανακαλέσει την απόφασή του για τοποθέτηση του μέχρι σήμερα δημάρχου Δέλτα, Ευθύμιου Φωτόπουλου, στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, καλεί με σημερινή του ανακοίνωση τον νέο δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο "Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής".

"Καλούμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να ανακαλέσει την απόφαση του να τοποθετήσει τον σημερινό δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο στην νευραλγική θέση της γενικής γραμματείας του δήμου Θεσσαλονίκης, μία απόφαση που σηματοδοτεί την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση του δήμου σε ζητήματα αντιρατσισμού και αλληλεγγύης", υπυστρατεύτηκε πολιτικά με την ακροδεξιά και εξαπέλυε σε κάθε ευκαιρία ρατσιστική ρητορική κατά των προσφύγων και των μεταναστών". αναφέρουν.
   
Συγκεκριμένα, το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο "Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής", επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: "Οταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστριες έφταναν στην χώρα μας, έχοντας βιώσει τον πόλεμο και τον διωγμό, και μετά από ένα μαρτυρικό οδοιπορικό προς τη Δύση, ο κ. Φωτόπουλος και η διοίκηση του στον δήμο Δέλτα διατράνωνε με περισσή άνεση και αναλγησία την άρνησή του για την υποδοχή και φιλοξενία τους στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου - 1090 και σε κανένα άλλο μέρος του ήδη βεβαρημένου dήμου".
 
Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται: "Στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφυγισσών και μεταναστών, λέμε όχι στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Γιατί όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη, κανείς και καμία δεν θα μείνει χωρίς πατρίδα".

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω