Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων για τις προσαγωγές μαθητών στην Καλαμαριά – «Η αστυνομία δεν έχει δουλεία μέσα στα σχολεία»

THESSCITY 14.6.2019 | 18:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων για τις προσαγωγές μαθητών στην Καλαμαριά – «Η αστυνομία δεν έχει δουλεία μέσα στα σχολεία»

THESSNEWS-DESK

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καλαμαριάς εκφράζει την καταδίκη του με τον πιο απερίφραστο τρόπο για την προσαγωγή 10 μαθητών, ηλικίας 13-15 ετών, στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς.

Η προσαγωγή έγινε μετά από μήνυση της Διεύθυνσης του σχολείου κατά αγνώστων για βανδαλισμό αναφέρει το Δ.Σ. σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες φθορές στο κτήριο (graffiti). «Τα παιδιά που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου έπαιζαν και συζητούσαν. Οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε μαθητές αντιμετωπίζοντας τους ως εγκληματίες! Θεώρησαν προφανώς ότι οποιοσδήποτε κυκλοφορεί στο σχολείο είναι ένοχος!!!» σημειώνει η Ένωση.

Και συνεχίζει: «Τα παιδιά μας στερούνται ελεύθερους χώρους για παιχνίδι και άθληση. Τα προαύλια των σχολείων λειτουργούν ως τέτοιοι, εκτός του σχολικού ωραρίου. Αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής αρχής η λήψη απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών μας (πρόσληψη σχολικών φυλάκων, συντήρηση  των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και η δημιουργία νέων).Τα παιδιά μας σέβονται κι αγαπούν το χώρο όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας τους».

«Δεν κλείνουμε τα μάτια σε παραβατικές συμπεριφορές ή σφάλματα νέων ανθρώπων. Όμως για να κριθούν ως τέτοια οφείλουν να έχουν αποδεικτικά στοιχεία. Οι ευθύνες επίσης της κυβέρνησης είναι εμφανείς. Από τη μια πλευρά, προωθεί τη ναρκοκουλτούρα σε μόνιμη βάση (που οδηγεί στην παραβατικότητα) και από την άλλη αρνείται να αναγνωρίσει την ανάγκη δομών στο σύγχρονο σχολείο όπως αυτές του κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου. Δε θα έπρεπε η  έννοια της να είναι η πρόληψη των παραπάνω συμπεριφορών και όχι η καταστολή;», σημειώνει.

«Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος το συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν» προσθέτουν και συνεχίσουν «η αστυνομία δεν έχει δουλειά μέσα στα σχολεία, εκφοβίζοντας τους μαθητές».

«Η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς θα βρίσκεται πάντοτε αντίθετη σε τέτοιου είδους ενέργειες και θα τις αντιπαλεύει» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω