Κατερίνη: Συνέλαβαν ληστή ΑΤΜ- Ψάχνουν για διασυνδέσεις του με τον Ξηρό (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 13.6.2019 | 13:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κατερίνη: Συνέλαβαν ληστή ΑΤΜ- Ψάχνουν για διασυνδέσεις του με τον Ξηρό (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Στα χέρια της αστυνομία 33χρονο μέλος εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται σε διαρρήξεις ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο 33χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και είναι μέλος εγκληματικής ομάδας, για διαρρήξεις ΑΤΜ σε περιοχές των Σερρών και της Πιερίας, οι συνεργοί του οποίου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος από κοινού με τους συνεργούς του τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να παραβιάσουν δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία περίπτωση κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που είχαν προστρέξει στο σημείο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 28 φυσίγγια των 9 χιλιοστών και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Διερευνάται επίσης το γεγονός ότι DNA του 33χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο Αττικής που χρησιμοποιούσε τον Ιανουάριο του 2015 ο τότε συλληφθείς Χριστόδουλος Ξηρός.

Τέλος δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω