Άνοιξαν τα διαγνωστικά κέντρα, συνεχίζεται όμως η ταλαιπωρία –  Τι θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13.6.2019 | 09:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άνοιξαν τα διαγνωστικά κέντρα, συνεχίζεται όμως η ταλαιπωρία – Τι θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι (VIDEO)

ΤHESSNEWS-DESK

Άνοιξαν τα διαγνωστικά κέντρα, ωστόσο η κινητοποίηση των εκπροσώπων τους συνεχίζεται. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πληρώνουν το 85% του κόστους κάθε εξέτασης.

Τα διαγνωστικά κέντρα μπορεί να άνοιξαν από σήμερα τα εργαστήριά τους, ανέστειλαν όμως την επί πιστώσει παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Θα πληρώνουν το 85% του κόστους κάθε εξέτασης και στη συνέχεια με την απόδειξη που θα παίρνουν θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να διεκδικούν τα χρήματά τους. Εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες, όπως καρκινοπαθείς και καρδιολογικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός οι ασφαλισμένοι πολύ πιθανόν δεν θα λάβουν πίσω τα χρήματα που θα πληρώσουν, καθώς, όπως είπε, μια τέτοια ενέργεια δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά κέντρα.


Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ξανθός:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω