ΦΟΔΣΑ και Ράδιο Θεσσαλονίκη για το Περιβάλλον & την Ανακύκλωση - Σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.6.2019 | 08:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΦΟΔΣΑ και Ράδιο Θεσσαλονίκη για το Περιβάλλον & την Ανακύκλωση - Σήμερα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

THESSNEWS

Θεσμός έχουν καταστεί οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο όμιλος του Ράδιο Θεσσαλονίκη μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μετά την περσινή, ιδιαίτερα πετυχημένη, εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επαναλαμβάνεται και φέτος εμπλουτισμένη και με ανανεωμένο περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, o ΦΟΔΣΑ, το Ράδιο Θεσσαλονίκη και η ThessNews διοργανώνουν μια εβδομάδα ενημέρωσης για την ανακύκλωση, η οποία θα κορυφωθεί σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Με σύνθημα «Εδώ μπορούμε. Με σωστή ανακύκλωση αξιοποιούμε τα απορρίμματα. Προστατεύουμε το περιβάλλον», οι ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη και οι αναγνώστες της ThessNews ενημερώνονται και αντιλμαμβάνονται πόσο αναγκαία είναι η ανακύκλωση.

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη καλεί καθημερινά τους ακροατές του να συμμετέχουν στην δημιουργία ραδιοφωνικών μηνυμάτων με τίτλο «Ανακυκλώνεις; Kαλά κάνεις!», παρουσιάζοντας οι ίδιοι τον τρόπο που ανακυκλώνουν.

 

Το ραντεβού της 13ης Ιουνίου

Ολόκληρη την εβδομάδα, από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου, στα μικρόφωνα του Ράδιο Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, πολίτες κι όσοι έχουν ενεργή δράση σε θέματα ανακύκλωσης.

Με το hashtag #exotopotirimou και διαρκή επικοινωνία στα social media, προτρέπουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας να χρησιμοποιούν ποτήρια πολλαπλών χρήσεων, με στόχο να μειώσουμε τα μικροπλαστικά, ξεκινώντας από τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας κάτι ωραίο θα συμβεί! Θα μιλήσουμε για το περιβάλλον, τα σκουπίδια και την ανακύκλωση. Με μουσική, περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά και διαγωνισμούς θα στείλουμε το μήνυμα: «Λιγότερα σκουπίδια, καλύτερη ζωή».

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Έλα κι εσύ! Γιατί… εδώ  μπορούμε. Με σωστή ανακύκλωση αξιοποιούμε τα απορρίμματα προστατεύουμε το περιβάλλον.

Μια πρωτοβουλία του Φορέα Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της ThessNews.

 

 

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Όλοι μαζί να ενώσουμε την πόλη»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πέρσι, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Με το σύνθημα «Πάμε Μαζί-Ενώνουμε την πόλη-Σώζουμε το περιβάλλον», δήμαρχοι, φορείς της πόλης και πολίτες έδωσαν το παρόν στην μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη εξέπεμψε ζωντανά από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και φιλοξένησε φορείς της πόλης που μίλησαν για την σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και τα οφέλη της ανακύκλωσης στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας μοίρασε οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την σωστή ανακύκλωση και το 16 σελιδο ένθετο- αφιέρωμα της ThessNews για το περιβάλλον σε όλη την πόλη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε τονίσει στο μικρόφωνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη τις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα της ανακύκλωσης.
«Είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Δυσκολίες έχουμε πάρα πολλές. Έχουμε πρόοδο στην ανακύκλωση και εκεί έχουμε επικεντρωθεί. Είμαστε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα στον όγκο της ανακύκλωσης. Αν δεν συνεργαστούμε με τον πολίτη δεν θα έχουμε ποτέ καλά αποτελέσματα. Αυτό το οποίο προσδοκούμε σε δεύτερο επίπεδο είναι η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. Σε όλη την Ευρώπη τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από τα απορρίμματα είναι μέσα στην καρδιά της πόλης και είναι «εκκλησίες» από άποψη καθαριότητας. Πρέπει κάποια στιγμή να το συνειδητοποιήσουμε και εμείς. Πρώτα θα πρέπει να ενημερωθεί και να συμμετέχει ο πολίτης στην αποκομιδή αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην διαχείριση των σκουπιδιών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλης Γεράνης, είχε επισημάνει: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε και θα αλλάξουμε τρόπο και στάση στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Όλοι μαζί να ενώσουμε την πόλη για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων».


 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω