Το 2024 το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 12.6.2019 | 20:57 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Το 2024 το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο (ΦΩΤΟ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Οι πρώτες μακέτες και τα σχέδια του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που θα ανεγερθεί στο Φίλυρο παρουσιάστηκαν νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση στο Λύκειο της περιοχής, παρουσία στελεχών του ιδρύματος Σταυρού Νιάρχου που έχει αναλάβει το κόστος της ανέγερσης, μελετητών, εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες για την ανέγερση του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021 και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2024, οπότε και θα παραδωθεί προς χρήση.

Το νοσοκομείο θα ανεγερθεί σε μια έκταση 34 στρεμμάτων στην είσοδο του Φιλύρου. Θα είναι το πρώτο νοσοκομείο της χώρας που θα έχει αποκλειστικά μονοκλινα και δικλυνα δωματια, θα λειτουργούν 4 νοσηλευτικές μονάδες σε δύο ορόφους, χειρουργεία, εξεταστηρια και σύγχρονοι χώροι εξοπλισμενοι με σύγχρονα μηχανήματα.

Στόχος των μελετητών με επικεφαλή τον διασημο αρχιτέκτονα Ρέτζιο Πιάνο είναι το κτίριο να μην είναι ογκώδη αλλά σχεδιασμενο έτσι ώστε να είναι φιλικό στους μικρούς ασθενείς, στις οικογένειες τους αλλά και στο περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι στόχος είναι όλοι οι χώροι να έχουν πρόσβαση σε φυσικό φως και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Στο απέναντι οικόπεδο σχεδιάζεται να γίνει ένα ιατρικό πάρκο με χώρους φιλοξενίας για τις οικογένειες, πάρκινγκ και άλλες υπηρεσίες.
Αναφορικά με την πρόσβαση στο νοσοκομείο ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ένα διαδημοτικο προγράμμα με τους δήμους Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά για μια μελέτη ύψος 1 εκ. ευρώ προκειμένου είτε να βελτιωθεί ο υπάρχον δρόμος , είπε να κατασκευαστεί ένας νόμος από την πλευρά των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424 μεχρι το Φίλυρο.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρναβας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φαμελλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καρράς και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" Κατερίνα Νοτοπουλου και πληθως κόσμου.

 

Τα πρώτα σχέδια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φιλύρου

Φωτορεαλιστική απεικόνιση χειρουργείων

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω