Ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για την Βίλα Μπιάνκα

THESSCITY 12.6.2019 | 16:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης μετά το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη για την Βίλα Μπιάνκα

THESSNEWS-DESK

Δευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά το θέμα που δημοσίευσε χθές το Ράδιο Θεσσαλονίκη για τις αντιδράσεις σχετικά με το ύψος του τιμήματος για το καφέ-αναψυκτήριο που θα λειτουργήσει στην Βίλα Μπιάνκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (841/12-06-2017) με την οποία εγκρίθηκε η εκμίσθωση καφέ – αναψυκτηρίου στο διατηρητέο κτήριο της Casa Bianca ήταν ομόφωνη. «Οι τεχνικές προδιαγραφές ορίστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες, εγκρίθηκαν από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και ενσωματώθηκαν στους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας, τους οποίους κατάρτισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή, παρουσία της αντιπολίτευσης» επισημαίνουν.

«Ακολούθησαν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Στον πρώτο η Επιτροπή Εκτίμησης για την Εκμίσθωση Ακινήτων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης του άρθρου 70, για την αξία του ακινήτου όρισε τιμή εκκίνησης τις 6.000€, ωστόσο η Οικονομική Επιτροπή αύξησε την τιμή στις 6.600€. Ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ο δεύτερος διαγωνισμός, που είχε τιμή εκκίνησης τις 6.000€, επίσης ήταν άγονος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και σημειώνει « στον τρίτο πλειοδοτικό διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στις 5.500€ ετησίως και εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, ο οποίος κατέθεσε τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που έγιναν δεκτά από την αρμόδια επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού».

Όσον αφορά την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού, αναφέρει πως  εγκρίθηκε και πάλι ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, παρουσία της αντιπολίτευσης, με την υπ’ αριθμ. 1624/21-11-2018 απόφαση. Σημειώνεται επίσης πως η σύμβαση υπογράφηκε στις 12-12-2018 και έκτοτε ο μισθωτής καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο.

«Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, το καφέ θα λειτουργήσει σε ημιυπόγειο χώρο, καθώς και σε μέρος του κήπου της Casa Bianca, όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν συνολικά 25 τραπεζάκια των τεσσάρων θέσεων, και όχι 100, όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί σε κάποια δημοσιεύματα», καταφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω