Παρέμβαση Βενιζέλου για Novartis και αναφορά Αγγελή

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.6.2019 | 16:16 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παρέμβαση Βενιζέλου για Novartis και αναφορά Αγγελή

THESSNEWS-DESK

Μπορεί να μην είναι υποψήφιος βουλευτής, μπορεί να μελετά την επόμενη μέρα του στο πολιτικό σκηνικό , όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν άφησε ασχολίαστη την συμπληρωματική αναφορά περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση.

Με ανάρτηση του στα social media τονίζει ότι πλέον η δικογραφία πρέπει να πάει στην Βουλή εφόσον υπάρχει ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα και πως αυτό πρέπει να απέχει πλέον από τη θέση του.

Η ανάρτηση Βενιζέλου

Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση -  αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή  του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων  από τις ποινικές/  δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω