Κινηματογραφική ληστεία στο ΑΧΕΠΑ- Έτρεχαν με τα όπλα μέσα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 12.6.2019 | 14:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κινηματογραφική ληστεία στο ΑΧΕΠΑ- Έτρεχαν με τα όπλα μέσα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ. Ολα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα όταν αντρες χρηματαποστολης πήγαν να εφοδιάσουν ΑΤΜ τράπεζας εντός του νοσοκομείου καθώς σήμερα είναι και μετά μισθοδοσίας.

Οι ληστές, ντυμένοι γιατροί, με την απειλή όπλων άρπαξαν χρήματα από την χρηματαποστολή που εφοδίαζε το ΑΤΜ. Ωστόσο, οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα. Έτρεχαν με τα όπλα μέσα στο νοσοκομείο για να ξεφύγουν.

Οι διάδρομοι ήταν γεμάτοι με ασθενείς, επισκέπτες και εργαζόμενους. Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Συγκλονίζει η περιγραφή στο Ράδιο Θεσσαλονίκη του διοικητή του ΑΧΕΠΑ Γ. Σπανού.

«Σήμερα ήταν μέρα πληρωμής και στις 11:55 περίπου ήρθε η εταιρία της χρηματαποστολής να φορτώσει το μηχάνημα και εμφανίστηκαν δύο ένοπλοι, ντυμένοι με ιατρικές μπλούζες και μάσκες ιατρικές και απαίτησαν τα χρήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Σπανός.

«Ο ένας υπάλληλος της χρηματαποστολής έριξε την κασέτα κάτω, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα χρήματα με το χρώμα», τόνισε και συμπλήρωσε «προλάβανε και αρπάξανε την κασέτα από τον άλλον υπάλληλο και φύγανε μέσα στον κεντρικό διάδρομο του νοσοκομείου».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ.Σπανός είχε ήδη ξεκινήσει η ακινητοποίηση από το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, αλλά και την αυτόματη ενημέρωση της αστυνομίας μέσω της εταιρίας χρηματαποστολής.

«Τελικά συνελήφθησαν και οι δύο μαζί με τα χρήματα επί της Αγίου Δημητρίου, στην είσοδο του ΑΧΕΠΑ», κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της σήμανσης εξετάζοντας το χώρο του μηχανήματος για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα.

 

Με άρωμα τρομοκρατίας η ληστεία- Πληροφορίες για τους συλληφθέντες

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, φαίνεται πως παρακολουθούσε στενά τους δράστες και γνώριζε ότι σχεδίαζαν την συγκεκριμένη ληστεία.

Γι αυτό και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες είναι "παλιοί γνώριμοι" των αρχών. Ένας από αυτούς συνελήφθη κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Νέα Σμύρνη.

Τότε είχαν συλληφθεί επτά άτομα ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και άτομα που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στους " Πυρήνες της Φωτιάς". Ο ίδιος είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε απεργίες πείνας κατά την διάρκεια της προφυλάκισής του ενώ είχε αποδράσει κατά την  άδεια την οποία είχε λάβει.

Συνελήφθη αργότερα, μαζί με άλλο ένα άτομο στην Σπάρτη και κατηγορήθηκε επιπροσθέτως για συμμετοχή στην συμμορία των ληστών με τα μαύρα.

Έντονη δραστηριότητα στην εν λόγω συμμορία φαίνεται πως είχε και ο δεύτερος δράστης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,  βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες από τις οποίες πέρασαν οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για σύλληψη μίας 39χρονης ως συνεργού.


THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω