Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Κονδύλι 50.000 ευρώ για το έντομο-φονιά στο Σέιχ Σού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12.6.2019 | 13:12 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Κονδύλι 50.000 ευρώ για το έντομο-φονιά στο Σέιχ Σού

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόσθετη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του εντόμου που νεκρώνει πεύκα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης ενέκρινε με απόφασή του στις 5 Ιουνίου ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ Σωκράτης Φάμελλος με στόχο την επιτάχυνση της υλοτόμησης που είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρυνθούν από το δάσος τα νεκρά δέντρα.

Μιλώντας στο ΡΘ ο κ. Φάμελλος τόνισε πως και ο ίδιος έχει κάνει αυτοψίες σε σημεία του δάσους που έχουν προσβληθεί, ενώ όπως ανέφερε μέχρι την Παρασκευή θα έχει τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την έκταση του φαινομένου  πους δεν περιορίζεται στο Σέιχ Σού, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.

Άλλωστε όπως σημείωσε ο κ. Φάμελλος την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της Β. Ελλάδας με θέμα την δασική πολιτική αλλά θα τεθεί και το ζήτημα του εντόμου.

Ο  αναπληρωτής υπουργός  απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες περί ολιγωρίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι να λυθεί το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες ότι το φαινόμενο είχε διάρκεια κάποιων μηνών και ότι αυτός ο μήνας αξιοποιήθηκε για να αξιολογηθεί το είδος του εντόμου και να επιλεγεί η χρηματοδότηση της υλοτόμησης.

Όσον αφορά τις καταγγελίες, ανέφερε πως θα ρωτήσει τις υπηρεσίες για να ενημερωθεί.


THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω