Συμπληρώνει το παζλ της διοίκησης του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας - Οι συνεργασίες και τα πρώτα ονόματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12.6.2019 | 12:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Συμπληρώνει το παζλ της διοίκησης του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας - Οι συνεργασίες και τα πρώτα ονόματα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Άμεσες είναι οι κινήσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα ώστε να λύσει τον γρίφο της διοίκησης. Χθες οι επαφές με Ορφανό και Νασιούλα, σήμερα με Νοτοπούλου και Βούγια. Θετικό κλίμα και διάθεση για συνεργασία από όλες τις πλευρές.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα και άμεσα ώστε να άρει την οποία αβεβαιότητα και τα ερωτήματα που υπάρχουν. Η τακτική που ακολουθεί είναι να μιλά με όλους χωρίς αποκλεισμούς. Αναζητά προγραμματικές συγκλίσεις και πολιτική συμφωνία.

Στόχος του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι να λύσει τον γρίφο όσο πιο νωρίς γίνεται με όπλο το μεγάλο ποσοστό του δευτέρου γύρου. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη Ζέρβα εξέλεξε μόλις 7 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49 του σώματος και αναζητά τουλάχιστον άλλους 18 για να έχει η διοίκησή του την απαραίτητη πλειοψηφία.

Μαζί του είναι ήδη οι Μ. Κυριζίδης, Π. Λεκάκης και Χ. Αηδονόπουλος φτάνοντας τον αριθμό των συμβούλων στους δέκα. Διαθέσιμοι έχουν δηλώσει δημόσια ο Β. Μωυσίδης και Γ. Νασιούλας με τον οποίο έγινε χθες επαφή. Βέβαια με τις «μονοπρόσωπες» παρατάξεις δεν συμπληρώνεται ο πολυπόθητος αριθμός και χρειάζονται μεγάλες συνεργασίες και συνασπισμοί με τις παρατάξεις τόσο του Γ. Ορφανού (7 σύμβουλοι) όσο και της Κ. Νοτοπούλου (7 σύμβουλοι) ή του Σπ. Βούγια (3 σύμβουλοι).

Επαφή Ζέρβα-Ορφανού υπήρξε για δεύτερη φορά χθες χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις με την Κ. Νοτοπούλου (ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά) και τον Σπ. Βούγια. Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessNews όλες οι επαφές έγιναν σε θετικό κλίμα και με διάθεση για συνεργασία από όλες τις πλευρές. 

Πάντως ο Κ. Ζέρβας έχει σκοπό και στόχο να έχει ολοκληρώσει το παζλ πριν τις εθνικές εκλογές ώστε να μην ελπίζει όπως άλλοι δήμαρχοι σε νομοθετική πρωτοβουλία μιας πιθανής κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα δίνει λύσεις στο ζήτημα της διοίκησης, δίνοντας παραπάνω εξουσίες στους δημάρχους ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία στους δήμους.

 

Τα πρώτα ονόματα

Οι επαφές του Κωνσταντίνου Ζέρβα για την κάλυψη των θέσεων της διοίκησής του αλλά και του μηχανισμού του δήμου ξεκίνησαν από το πρώτο βράδυ της εκλογής του.

Αρχικά έπρεπε να επιλεγεί η νευραλγική θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» πρέπει να προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου. Το πρόσωπο που καλείται να ανταποκριθεί στον δύσκολο ρόλο του συντονισμού 16 παρατάξεων (οι διπλάσιες σε σχέση με την τωρινή σύνθεση του σώματος) είναι ο Δρόσος Τσαβλής, γιατρός πνευμονολόγος ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς στην παράταξη του Κ. Ζέρβα.

Δεύτερη συμβολική θέση είναι του νέου γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης. Εδώ για την ώρα έχουν ακουστεί τέσσερα ονόματα με τον Κ. Ζέρβα να φαίνεται πως έχει καταλήξει στο μυαλό του σε ένα από αυτά. Ο νέος δήμαρχος φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον Μίμη Φωτόπουλο, νυν δήμαρχο Δέλτα και πρώην αντιπεριφερειάρχης με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που έχασε πριν λίγες μέρες στις δημοτικές εκλογές από τον Γ. Ιωαννίδη.

Πολύ καλή περίπτωση είναι και ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ο εντεταλμένος σύμβουλος στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης γνωρίζει το προσωπικό και έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει. Δεν εκλέχθηκε με την παράταξη του Π. Λεκάκη παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτος σε σταυρούς.

Επίσης έχουν ακουστεί τα ονόματα των Παναγιώτη Αβραμόπουλου, πρώην πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επαφή ή πρόταση και του Δημήτρη Νικηφόρου, πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΟΚ.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω