Καφέ αναψυκτήριο στην Βίλα Μπιάνκα: Αντιδράσεις για το ενοίκιο- Τι απαντά ο δήμος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.6.2019 | 15:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καφέ αναψυκτήριο στην Βίλα Μπιάνκα: Αντιδράσεις για το ενοίκιο- Τι απαντά ο δήμος

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

To αρχοντικό στην περιοχή των “Πύργων” (ή εξοχών ),  η γνωστή σε όλους Βίλα Μπιάνκα πρόκειται να αποκτήσει  καφέ- αναψυκτήριο το επόμενο διάστημα στον κήπο της, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο πλειοδότησε ιδιώτης έναντι τιμήματος 5.500 ευρώ ετησίως για 6 χρόνια.

Αφορά ημιυπόγειο χώρο με WC πάγκο 11 μέτρων και 8 τραπεζάκια των 4 ατόμων καθώς και έκταση στον κήπο, με διπλάσιο αριθμό τραπεζίων και πάλι 4 ατόμων.

Το ύψος του τιμήματος είναι αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι το είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την αξία του διατηρητέου κτιρίου αλλά κα τα ενοίκια της περιοχής.

Απάντηση σε όσους αντιδρούν στο ύψος του τιμήματος έδωσε μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη η αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου.

Πρώτα από όλα υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις , του δημοτικού συμβουλίου το 2017 αλλά και της οικονομικής επιτροπής του δήμου ήταν ομόφωνες. Στην συνέχεια εξήγησε πως μέχρι την κατακύρωση στον πλειοδότη είχαν προηγηθεί 2 άγονοι διαγωνισμοί. Ο πρώτος ξεκινούσε με τίμημα 6.600 ευρώ, αλλά δεν βρέθηκε πλειοδότης. Στον δεύτερο διαγωνισμό η τιμή εκκίνησης ήταν στις 6.000 ευρώ, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Τελικά τον Νοέμβριο του 2018 στον τρίτο πλειοδοτικό διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης τις 5.500 ευρώ εμφανίστηκε μόνον ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος και πήρε το καφέ –αναψυκτήριο.

Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, απαντά η κ. Αγγελίδου στις αιτιάσεις ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό.

Όπως σημείωσε η κ. Αγγελίδου το καφέ θα αναπτυχθεί σε ημιυπόγειο χώρο καθώς και στον κήπο της Βίλας Μπιάνκα.

«Συμφωνήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη του αναψυκτηρίου, ωστόσο δεν γνωρίζαμε το τίμημα το οποία είναι χαμηλό», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Π. Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το τίμημα πρέπει να καθορίζεται από τις τιμές της αγοράς αλλά και την αξία του κτιρίου. «Να μην υποτιμάμε την δημόσια περιουσία», υπογράμμισε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω