Βενιζέλος-ΚΙΝΑΛ, σχέση στοργής και ενίοτε μίσους...

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.6.2019 | 07:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βενιζέλος-ΚΙΝΑΛ, σχέση στοργής και ενίοτε μίσους...

γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ, στέλεχος ΚΙΝ.ΑΛ.

Βαγγέλης Βενιζέλος. Μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με θυελλώδη πολιτικό λόγο. Χρήσιμος και συνάμα παρορμητικός σε πολλές ενέργειές του. Δεν φοβήθηκε να εκτεθεί σε δύσκολες φάσεις του πολιτικού του βίου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αποθεώθηκε η αποδοκιμάστηκε. Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί για πολλοστή φορά την επικαιρότητα, διχάζοντας άλλη μια φορά το κόμμα που ανήκει.

Η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε κόμματος αποτελεί, επί της ουσίας, αναγνώριση της προσφοράς του συγκεκριμένου προσώπου στο κόμμα αυτό, αλλά κι αποτέλεσμα ευρύτερης ομοψυχίας γύρω του. Τη θέση αυτή οφείλουν να καταλαμβάνουν πρόσωπα ενωτικά, πρόσωπα που αποτυπώνουν το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, πρόσωπα «καθαρά» και με μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία. Ο κ. Βενιζέλος με τις πολιτικές του πράξεις στο διάστημα μετά το 2010 δεν πληροί τα περισσότερα από τα κριτήρια αυτά.

Αυτό για όσους πιστεύουν ότι η διαφωνία του με τη Γεννηματά για το Επικρατείας ήταν ο λόγος και όχι η αφορμή για την αποχώρηση. Μια αποχώρηση που πολλές φορές συζητήθηκε μεταξύ των μελών του ΚΙΝ.ΑΛ., περιμένοντας απλά να συμβεί κάποια στιγμή. Όπως και συνέβη τελικά. Ο κ. Βενιζέλος μπορεί τώρα πια να οδεύσει ελεύθερα προς τον φυσικό του χώρο.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω