Ο φανατισμός ως κακός σύμβουλος

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.6.2019 | 07:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο φανατισμός ως κακός σύμβουλος

γράφει ο ΕΥΡΙΒΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, μέλος κεντρικής επιτροπής ΚΙΝ. ΑΛ.

Είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ίσως ο καλύτερος κοινοβουλευτικός αυτή τη χρονική περίοδο; Κατά τη δική μου γνώμη, η ευφυΐα του και η ευστροφία του τον ανέδειξαν σαν έναν πολύ ικανό βουλευτή, με έντονη οξυδέρκεια και εντυπωσιακή ρητορική δεινότητα.

Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους δεν αρκούν να τον κατατάξουν ως τον ικανότερο βουλευτή, αν δεν μετρήσουμε και την πολιτική απόχρωση των όσων λέει. Και για μένα προσωπικά οι διαμάχες του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούσαν ένα «ευχάριστο» θέαμα, καθώς ήταν με διαφορά ο πιο εύστοχος κριτής των πεπραγμένων του κυρίου Τσίπρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι καθώς προσωπικά συμφωνούσα με την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αποτελεί και κοινό τόπο για ολόκληρη την κοινωνία.

Στη συνείδηση, λοιπόν, όσων ήταν απέναντι στην κυβέρνηση, στο πρόσωπο του κυρίου Βενιζέλου βλέπαμε έναν «πολεμιστή» αήττητο στις κοινοβουλευτικές μάχες. Κι αυτό εξέφραζε και το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος στελεχών, υποστηρικτών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που επιθυμούσαν τον κύριο Βενιζέλο να ήταν δικός τους «πολεμιστής».

Αρκεί αυτό ώστε να είναι επιβεβλημένη η παρουσία στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής;

Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η απόφαση είναι καθαρά επιλογή του εκάστοτε επικεφαλής της παράταξης. Η επιλογή σηματοδοτεί αυτό που ο επικεφαλής αναζητά και κατά τη γνώμη το σφάλμα στην όλη υπόθεση δεν ήταν η μη επιλογή του κυρίου Βενιζέλου, όσο ότι αυτή η αντίληψη σερνόταν επί πολλούς μήνες χωρίς ποτέ να διαψευστεί.

Και τώρα, τι; Είναι αλήθεια ότι φωνές φανατικών ακούγονται απ’ όλες τις πλευρές. Η αναταραχή, ένα μήνα πριν τις εκλογές, σε μία συγκυρία που η κρίση ήταν στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθά.

Μακάρι να επικρατήσει η λογική και η μετριοπάθεια. Να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εκλογές για το Κίνημα Αλλαγής. Και την επόμενη μέρα να υπάρξει ένα ξεκάθαρο αποτύπωμα της στρατηγικής και της πορείας του Κινήματος. Για μένα, μόνο μέσα από την ριζική ανανέωση των στελεχών που εκφράζουν το Κίνημα Αλλαγής θα επέλθει η «σωτηρία».

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω