ΝΕΟ AUDI Q3: Οh what a car?

AUTO-MOTO 7.6.2019 | 10:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΝΕΟ AUDI Q3: Οh what a car?

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗ || [email protected]

Τώρα οι σικάτοι οικογενειάρχες και γενικά όσοι αγαπούν την ποιοτική αλλά και αισθητική πλευρά των premium SUV μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς το νέο Audi Q3 επέστρεψε ακόμη πιο σύγχρονο, με κορυφαίο εξοπλισμό, πολλές διευκολύνσεις και εμφάνιση που… «τα σπάει».

Το οδηγήσαμε και οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε δεν έχουν καμία σχέση με το απερχόμενο μοντέλο! Φυσικά η Audi εκμεταλλεύτηκε την πρακτικότητα και πολυτέλεια που εφαρμόζει στα μεγαλύτερα της μοντέλα, προκειμένου να ταξιδεύουν έχοντας άνεση, άπλετη συνδεσιμότητα, συστήματα υποβοήθησης οδηγού και επιδόσεις που ξεσηκώνουν ευχάριστα την οδηγική εμπειρία των «ψαγμένων» οδηγών.

Και μόνον η νέα σχεδίαση της θέσης οδήγησης η οποία αποτελεί το Α και το Ω για την οδηγική απόλαυση των οδηγών, η οποία περιλαμβάνει άπλετη περιφερειακή ορατότητα και εργονομία που συνδυάζει τόσο το σπορ στυλ οδήγησης, αλλά και την άνεση των χώρων του. Το νέο Q3 εφοδιάζεται από ένα φανταστικό ψηφιακό κόκπιτ που μεταφέρει τον ανυποψίαστο οδηγό σε έναν ψηφιακό κόσμο που άνετα θα έλεγα πως ανήκει στον πόλεμο των Άστρων, καθώς το εξελιγμένο σύστημα MMI με την οθόνη αφής, του επιτρέπει να κάνει «ότι περνά από το μυαλό του».

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Audi Q3 ξεχωρίζει με τις μεγάλες εισαγωγές του αέρα, τους στενούς LED προβολείς του, και τη νέα μάσκα Singleframe, γιατί απλά ξεφεύγει από τα συντηρητικά στερεότυπα και ακολουθεί την υπόλοιπη γκάμα, η οποία «κοιτάζει» το μέλλον. Σίγουρα θα το ερωτευτείτε αν δείτε, το σούρουπο, την αίσθηση που αφήνουν τα πίσω φωτιστικά, που συνυπάρχουν με τις πλαϊνές γραμμές του αμαξώματος που το κάνουν να δείχνει περισσότερο Large, σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και με τον off-road χαρακτήρα του.

Το ταξίδι πλέον με το Audi Q3, είναι περισσότερο άνετο καθώς ο χώρος αποσκευών διαθέτει απίστευτη άπλα, εργονομία φορτώματος, χάρις στην ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα, η οποία ανοίγει και κλείνει με μία κίνηση του ποδιού.

Κορυφαία συνδεσιμότητα

Η Audi φρόντισε να προικίσει καλά το νέο Q3, καθώς τοποθέτησε λειτουργίες από μεγαλύτερα μοντέλα της, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα, την ασφάλεια και τα συστήματα ασφαλείας, ακόμη και στις βασικές εκδόσεις, όπως είναι το ενεργητικό cruise control, το Stronic, το traffic jam assist, το active lane assist, το park assist, καθώς και το Audi pre sense front safety system.

Κινητήρες

Βέβαια η οδηγική απόλαυση εξαρτάται και από τις επιδόσεις που έχουν τα μοτέρ, που κινούν το νέο Q3. Η Audi τοποθετεί τέσσερα μοτέρ στο Q3, τρία βενζινοκίνητα και ένα πετρελαιοκίνητο, σε συνδυασμό με κίνηση σε δύο ή τέσσερις τροχούς τεχνολογίας quattro. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο Stronic επτά σχέσεων.

Ανάρτηση

Η εξελιγμένη ανάρτηση του νέου Audi Q3 δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «μαγικό χαλί» που σκοπό έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα κύλισης. Χάρις στη σύγχρονη τεχνολογία της καταφέρνει να χαρίζει απίστευτη ευελιξία και κατευθυντικότητα παντρεύοντας άριστα τον χαρακτήρα της σπόρ οδήγησης με την άνεση και πολυτέλεια που φέρει στις «αποσκευές του» το νέο SUV της Audi, που κυριολεκτικά βάζει τα… γυαλιά στους ανταγωνιστές του.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #160 (01/06/2019-02/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω