Υπόθεση Γραικού: Η μοιραία συνάντηση θύματος και δράστη στον στάβλο (ΦΩΤΟ&VIDEO)

THESSCITY 31.5.2019 | 13:06 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Υπόθεση Γραικού: Η μοιραία συνάντηση θύματος και δράστη στον στάβλο (ΦΩΤΟ&VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί έχοντας επικεντρώσει το τελευταίο διάστημα τις έρευνες τους σε αγροτική έκταση στο χωριό Ανατολικό, κοντά στον στάβλο του 46χρονου δράστη, με τη συνδρομή ομάδας επιστημόνων και ερευνητών του ΑΠΘ για την εξερεύνηση του υπεδάφους με εξιδανικευμένη μέθοδο εντόπισαν εκτός ορίων της ιδιοκτησίας του 46χρονου το φορτηγό του θύματος.

Ο 46χρονος είχε ανοίξει με σκαπτικό μηχάνημα μια τρύπα, αναποδογύρισε το φορτηγό και στη συνέχεια αφού το έθαψε με χώμα, έριξε από πάνω μπάζα και άλλες ακαθαρσίες. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι τα κλειδιά του αγροτικού είναι ακόμη πάνω στη μίζα.

Ο 46χρονος μετά την ανακάλυψη του αυτοκινήτου, οδηγήθηκε στην αστυνομική Διεύθυνση, εκεί είπε στους αστυνομικούς «εγώ το έκανα» και υπέδειξε το σημείο όπου είχε θάψει τον 59χρονο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα της δολοφονίας φέρεται να είναι οικονομικά.

Από τις αναφορές του διευθυντή ασφαλείας υποστράτηγου Νικολάου Ζησιμοπούλου δράστης και θύμα συναντήθηκαν στα σφαγεία, από εκεί πρώτα έφυγε ο δράστης και μετά το θύμα. Στη συνέχεια ο Γραικός πήγε  στον στάβλο και μετά  πήγε και ο δράσης και συναντήθηκαν εκεί.

Φως για τον τρόπο που έγινε η δολοφονία αλλά και τα ακριβή κίνητρα θα ρίξει η ανακριτική διαδικασία.

Ο Διευθυντής Ασφαλείας υπογράμμισε ότι οι έρευνες για την εξαφάνιση του επιχειρηματία δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ερευνήθηκαν πάνω από 40 μάντρες αυτοκινήτων αλλά και άλλα πιθανά σημεία ενώ ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στις έρευνες και ειδικά την ερευνητών του ΑΠΘ.

Οι έρευνες στο χώρο έγιναν υπό τον συντονισμό του διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσικής του τμήματος Γεωλογίας με τη μέθοδο της γεωφυσικής διασκόπησης σε μια μεγάλη αγροτική έκταση.

Μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και την υπόδειξη του δράστη, η σωρός ανασύρθηκε έπειτα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε με σκαπτικό μηχάνημα.

 

Δείτε φωτογραφίες από το φορτηγό:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω