Έκρυβαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

THESSCITY 22.5.2019 | 16:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έκρυβαν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Εξαρθρώθηκε στην Θεσσαλονίκη  μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κατασχέθηκαν περισσότερα από 18 εκατ. τσιγάρα, που μεταφράζονται σε διαφυγόντες δασμούς άνω των 5,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, οι οποίοι δρούσαν από τον Μάρτιο του 2018 και χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είχε νοικιάσει συνεργός της οργάνωσης.

Για να κυκλοφορούν χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν μηχανισμούς απενεργοποίησης συσκευών GPS.

Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα στον αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 924.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 18.480.000 τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, 173.046 συσκευασίες καπνού διάφορων επωνυμιών, οι οποίες δεν έφεραν την ταινία του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, συνολικού βάρους 8.652,3 κιλών, τρία οχήματα, ένα φορτηγό (τράκτορας με επικαθήμενο) και δύο Ι.Χ.Ε. επιβατικά αυτοκίνητα, συσκευή καταγραφής εικόνας, τρεις ψηφιακές κάμερες και δύο οθόνες, τέσσερις μηχανισμοί απενεργοποίησης συσκευών εντοπισμού θέσης (GPS), κλαρκ και δύο ηλεκτρικά ανυψωτικά μηχανήματα, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 705 ευρώ.

Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι υπολογίζονται συνολικά σε 5.791.686,29 ευρώ.

Τα σχετικά με τη λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων κατασχεμένα αντικείμενα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των δασμών, ενώ τα κατασχεμένα αυτοκίνητα θα αποσταλούν στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω