Στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας- Βουλγαρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 22.5.2019 | 08:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας- Βουλγαρίας

ΤHESSNEWS-DESK

Στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Κίρκοβο, θα μεταβεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας όπου να εγκαινιάσει μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του την έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB. Στις 11:45 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία.

H έναρξη λειτουργίας του αγωγού αναμένεται το 2020. Θα αντλεί αέριο από τον TAP και μελλοντικά από τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα προωθεί όλα τα έργα υποδομής, τα οποία θα διασφαλίσουν τις συνθήκες ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ΤAP, ο κάθετος διάδρομος, τμήμα του οποίου είναι και ο IGB, ο East-Med, ο πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη που σχεδιάζεται, ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, ο οποίος πρόσφατα επεκτάθηκε με τρίτη δεξαμενή είναι έργα που, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή, όπως και τον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω