«Κόλαση» για 74 παράτυπους μετανάστες – Τους κρατούσαν σε αποθήκες και ζητούσαν χρήματα για να τους ελευθερώσουν (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.5.2019 | 13:19 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Κόλαση» για 74 παράτυπους μετανάστες – Τους κρατούσαν σε αποθήκες και ζητούσαν χρήματα για να τους ελευθερώσουν (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη κατακράτηση 74 αλλοδαπών σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες απαιτώντας χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι δράστες τους κρατούσαν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στην Π.Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Αγίου Βασιλείου).

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησαν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες στην προαναφερόμενη περιοχή, εντόπισαν στο εσωτερικό τους 74 αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις αποθήκες όπου κρατούνταν μέχρι οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλλουν στους δράστες χρηματικό ποσό προκειμένου να απελευθερωθούν.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της συμμορίας, της αρπαγής και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των 74 ατόμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω