Τον Ιούνιο η πρώτη σύγκληση της ομάδας για τα εμπορικά σήματα Ελλάδας- Σκοπίων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 16.5.2019 | 17:26 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τον Ιούνιο η πρώτη σύγκληση της ομάδας για τα εμπορικά σήματα Ελλάδας- Σκοπίων

THESSNEWS-DESK

H Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας και των Σκοπίων εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν, για τα εμπορικά σήματα και ονόματα με το «Μακεδονία».

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο

«Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη», αναφέρουν αρχικά.

 «Με την έναρξη των εργασιών της «Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για εμπορικά ονόματα, εμπορικά σήματα και εμπορικά σήματα, και οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και θέσαμε τα πολιτικά θεμέλια για να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο. Παράλληλα, υπογράψαμε και αποστείλαμε επιστολές στην IPO (Intellectual Property Office)  της ΕΕ και στον WIPO (World Intellectual Property Organization) αντιστοίχως, καλώντας τους να διορίσουν εμπειρογνώμονες ώστε να συμβουλεύουν ad hoc την εν λόγω "Διεθνή Ομάδα"», επισημαίνουν στην συνέχεια.

 «Αυτό το στέρεο βήμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμοθετημένο διάλογο των επιχειρηματικών κοινοτήτων, είναι απτή απόδειξη της πλήρους δέσμευσης των χωρών μας στη "Συμφωνία Πρεσπών" και της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην εμβάθυνση της συνεργασίας προς όφελος των διμερών δεσμών και της περιοχής ως συνόλου», καταλήγουν.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω