Σιμόπουλος για Μετρό: Ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16.5.2019 | 14:37 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σιμόπουλος για Μετρό: Ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου

THESSNEWS-DESK

O πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή την άφιξη των δυο βαγονιών του πρώτου συρμού του μέτρο Θεσσαλονίκης δήλωσε «ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σιμόπουλου:

"Σε χθεσινό δελτίο Τύπου, με αφορμή τη νέα φιέστα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αποκάλυψα ότι:

α. Θα εγκαταστήσουν το συρμό στο αμαξοστάσιο για να κινείται μόνο μέσα σ’αυτόν, διότι δεν είναι έτοιμες οι σήραγγες (εννοούσα την επιδομή τους) για πραγματική δοκιμαστική λειτουργία. Θα είναι έτοιμες μετά από επτά μήνες.

β. Ο συρμός έρχεται χωρίς να έχουν γίνει οι δοκιμές κατασκευής.

γ. Ο εργολάβος ζήτησε έξι μήνες παράταση για την παράδοση του αμαξοστασίου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε σημερινή δήλωσή του στον ημερήσιο τύπο ο κ.Μυλόπουλος ισχυρίσθηκε ότι «ο κ.Σιμόπουλος ψεύδεται κατά συρροή και διαδίδει ψευδές ειδήσεις. Τίποτα από όσα λέει δεν ισχύει»

Επισυνάπτω το αίτημα της κοινοπραξίας για να αποδείξω ότι ψεύδεται ο ίδιος ή δεν γνωρίζει καθόλου το έργο.

Στα άλλα δύο θέματα που έθεσα μπορεί να απαντήσει έμπρακτα, ξεκινώντας την πραγματική δοκιμαστική λειτουργία του συρμού και παρουσιάζοντας άμεσα τα πιστοποιητικά για τις δοκιμές κατασκευής.

Ελπίζοντας να σταματήσει να κοροϊδεύει τους Θεσσαλονικείς προτείνω, τέλος, στον κύριο υπουργό πριν κάνει σήμερα δηλώσεις να ρίξει μια ματιά στις παλαιότερες του από το ίδιο σημείο που πιστοποιούν το μέγεθος της καθυστέρησης την οποία παρουσιάζει το έργο".

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω