Σχημάτισαν το «G» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

THESSCITY 15.5.2019 | 19:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σχημάτισαν το «G» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

THESSNEWS-DESK

Ξεκίνησαν νωρίτερα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το γράμμα «G» –από τη λέξη Genocide και το επετειακό λογότυπο της εκατονταετίας– σχημάτισαν  πολίτες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η δράση διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και την Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Από σήμερα και μέχρι και τις 19 Μαΐου η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας θα στήσει στην πλατεία Αριστοτέλους το ενημερωτικό της περίπτερο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του περιπτέρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα 18:00) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Στάθη Χριστοφορίδη Μαύρα καιρούς και μαύρα ημέρας – Κουνάκα, η γενέτειρα από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, ενώ στις 21:00 θα προβληθεί ταινία.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρα 21:00) θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους της Βασιλικής Τσανακτσίδου Genocide – A true story.

Το Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα 12:00) θα διεξαχθεί εκδήλωση για παιδιά με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στην ποντιακή κουζίνα, και αργότερα θα ζωγραφίσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων με χρώματα και μπογιές. Το βράδυ (ώρα 22:00) σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μοιρολόγια από νέους καλλιτέχνες και τα μεσάνυχτα 100 φανάρακια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης στη μνήμη των θυμάτων.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω