Παπακώστα: Δεν υπάρχει ανοχή στη βία από το υπουργείο που έχω την συνευθύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.5.2019 | 19:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παπακώστα: Δεν υπάρχει ανοχή στη βία από το υπουργείο που έχω την συνευθύνη

THESSNEWS-DESK

Το κέντρο Αθήνας έγινε χθες για μια ακόμη φορά πεδίο μάχης από διαδηλωτές που ζητούσαν την αποφυλάκιση Κουφοντίνα, ενώ σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στην οικία του Αμερικανού πρέσβη.

Τα προαναφερόμενα είχαν ως αποτέλεσμα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα με ανακοίνωσή της να τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ανοχή στη βία από το υπουργείο του οποίου έχει την πολιτική συνευθύνη.

«Ας μην υποδύονται οι τιμητές των πάντων ότι δήθεν σήμερα υπάρχει ανοχή στην βία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανοχή στο Υπουργείο όπου έχω την πολιτική συνευθύνη δεν μπορεί να υπάρχει… Όπως επίσης ανοχή στην υποκρισία τους από εμένα δεν μπορεί να υπάρξει…«, λέει η υφυπουργός.

«Ο Πρέσβης των ΗΠΑ έδωσε την απάντηση για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα των Αρχών με τον πιο επίσημο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις και με καλύπτει.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να δέχεται εκβιασμούς και δεν τρομοκρατείται. Η Δημοκρατία έχει ισχυρά όπλα. Όχι τα όπλα των τρομοκρατών ή τα όπλα αυτών που την αμφισβητούν ή που θέλουν να την απαξιώσουν. Έχει τα συνταγματικά όπλα, έχει και τα θεσμικά όργανα. Το βέβαιο είναι ότι είμαστε σε δύσκολες εποχές, σύνθετες. Έχει μια πολυπλοκότητα πλέον η κοινωνία μας.

Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, πλην όμως η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης.

Γι’ αυτόν τον λόγο το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι ότι η μηδενική ανοχή είναι το δόγμα που μας διακατέχει γιατί αυτή είναι η συνταγματική μας υποχρέωση και ο όρκος που δώσαμε.

Εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε και τους αντιμετωπίζουμε εξίσου αποτελεσματικά και αποτελεσματικότερα με τα όπλα της Δημοκρατίας τα οποία είναι πάρα πολύ ισχυρά»,καταλήγει στη δήλωσή της.

Στη συνέχεια της δήλωσής της, για να καταδίξει το έργο του υπουργείου παραθέτει περιστατικά βίας από το 2008 έως το 2013. Από την ενδιαφέρουσα αναδρομή της απουσιάζουν βέβαια περιστατικά βίας από το 2015 έως και σήμερα.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω