Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων και φίλων του Έπους 1940-41 στηρίζει μαθητές μειονοτικών σχολείων της Βορείου Ηπείρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15.5.2019 | 18:06 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων και φίλων του Έπους 1940-41 στηρίζει μαθητές μειονοτικών σχολείων της Βορείου Ηπείρου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || [email protected]

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων μετά από την αναζήτηση των οστών των 8.000 πεσόντων μαχητών κατά το Έπος 1940 – 41 στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, διαπίστωσε πως έχει την αμέριστη στήριξη  των Βορειοηπειρωτών οι οποίοι παραμένουν στην γη όπου υπερασπίστηκαν με πολλές δυσκολίες, οι Έλληνες μαχητές κατά την διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Πρώην Υπουργός κ. Γεώργιος Σούρλας, από το χωριό Βουλιαράτες όπου βρέθηκε προκειμένου να παραδώσει ένα σύγχρονο σχολικό Λεωφορείο, μαζί με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club of Piraeus, κ. Γ. Ξηραδάκη τόνισε πως η Ένωση Συγγενών Πεσόντων συνεχίζει να υποστηρίζει τις ανάγκες των Μειονοτικών σχολείων της Βόρειας Ηπείρου. Τα Σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κτιριακής υποδομής, έλλειψη εξοπλισμού, σύγχρονων εποπτικών μέσων διδασκαλίας, έλλειψης βιβλίων, αναλώσιμων υλικών, και το κυριότερο πρόβλημα κατά την εποχή του Χειμώνα δεν είναι άλλο από αυτό της θέρμανσης αλλά και των μέσων μεταφοράς των μαθητών από τα γύρο χωριά στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολις.

Η Δωρεά του Σχολικού Λεωφορείου συνέπεσε με την Αποστολή Υγείας και Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσσας με την συμμετοχή εννέα Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων. Οι Ιατροί είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τα παιδιά και να αναζητήσουν πιθανά προβλήματα προκειμένου να υπάρξει η σχετική αντιμετώπισή τους. Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ξηραδάκης είχε την ευαισθησία να αγοράσει και να διαθέσει δωρεάν το Σχολικό Λεωφορείο 24 θέσεων, ανταποκρινόμενος έμπρακτα στις ανάγκες της Ένωσης.

Ο Πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσσας  που ηγείται για πολλά χρόνια της προσπάθειες υγείας και Αλληλεγγύης, στηρίζοντας τους κατοίκους της Βόρειας Ηπείρου, τόνισε πως όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και γειτονίας των δύο κρατών, Ελλάδος - Αλβανίας και αποτελούν γέφυρα Αλληλεγγύης προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι της Μειονότητας, για να μην αισθάνονται μόνοι και απροστάτευτοι.

Το παρών στην ξεχωριστή τελετή παράδοση έδωσε η μητέρα του Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία περιστοιχιζόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρο Κακίτση, τον Δήμαρχο Δρόπολης κ. Αχχιλέα Ντέτσικα, τον Δήμαρχο Καλπακίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, τον Δωρητή κ. Γ. Ξηραδάκη καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Propeller Club, τον πρόεδρο της κοινότητας Βουλιαρατών κ. Κουρεμένο, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω