Ανησυχούν οι Βρυξέλλες για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 14.5.2019 | 16:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ανησυχούν οι Βρυξέλλες για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε η κυβέρνηση

THESSNEWS-DESK

Η  Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Πρόσθεσε ωστόσο πως  σε συνέχεια των κυβερνητικών εξαγγελιών δεν αποκλείεται κάποια κράτη-μέλη να θέσουν το ζήτημα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο ίδιος αξιωματούχος έκανε σαφές ότι τα Kοινοβούλια ανά τα κράτη - μέλη της Eυρωζώνης μπορεί να συνδέσουν τις εν λόγω ανακοινώσεις με το ζήτημα της πρόωρης αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ.

"Δεν έχει ακόμα συμβεί αλλά μπορεί να γίνει" ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. "Δεν ξέρω την αντίδραση όλων των κοινοβουλίων", σημείωσε αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μερικά εξ αυτών να μην εγκρίνουν την πρόωρη αποπληρωμή, παρ' όλο που σε οικονομικούς όρους έχει απόλυτο νόημα.

Επισήμανε επίσης ότι το θέμα Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη,  αλλά το θέμα μπορεί να τεθεί.  Μπορεί υπουργοί να θέσουν ερωτήματα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο αξιωματούχος είπε χαρακτηριστικά "υπάρχει ανησυχία για αυτά που έχουν ανακοινωθεί, ανησυχία για το αν οι Έλληνες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους".

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω