Τσακαλώτος: Κατατίθενται τροπολογίες για ακατάσχετο και ΦΠΑ στο καφέ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 14.5.2019 | 11:47 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τσακαλώτος: Κατατίθενται τροπολογίες για ακατάσχετο και ΦΠΑ στο καφέ

ΤHESSNEWS-DESK

Νέες τροπολογίες καταθέτει σήμερα η κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις και το πακέτο παροχών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως σήμερα θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα επιτρέπει την αύξηση του ακατάσχετους συνεπείς οφειλέτες.

Εξηγώντας, είπε ότι το ακατάσχετο, που σήμερα είναι στα 1.250 ευρώ,  θα αυξάνεται όσο ο οφειλέτης πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης θα κατατεθεί σήμερα τροπολογία η οποία θα προβλέπει τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα, μόνο όμως στο ράφι. Δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα όπως ο καφές σε καταστήματα εστίασης, παραδέχθηκε ο υπουργός.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει άλλη μία ρύθμιση που θα επιβραβεύει τους όσους εξοφλούν εφάπαξ τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους, χωρίς ωστόσο δώσει και εδώ λεπτομέρειες.

Άφησε 'παράθυρο' για επαναφορά του ΕΚΑΣ, λέγοντας πως είναι κάτι που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, με στόχο όμως, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, να είναι πιο στοχευμένο.

Απαντώντας στην κριτική ότι το πακέτο παροχών είναι προεκλογικό ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως αυτό θα είχε βάση αν θα θετικά μέτρα δεν είχαν ξεκινήσει από τον Αύγουστο.

«Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο, να βγούμε από το μνημόνιο και να κάνουμε σιγά – σιγά τα μέτρα των παροχών» υπογράμμισε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω