Τσίπρας: «Ένθερμος υποστηρικτής της ακροδεξιάς ο Μητσοτάκης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18.4.2019 | 23:15 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τσίπρας: «Ένθερμος υποστηρικτής της ακροδεξιάς ο Μητσοτάκης»

THESSNEWS-DESK

Μιλώντας σε εκδήλωση του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου λέγοντας ότι τώρα την απάντηση θα την δώσει ο λαός.

«Σ​την Καλαμάτα απόψε​, στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, βγαίνει στο προσκήνιο ​έ​να πλατύ λαϊκό ρεύμα​.​ Βάζει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επιστροφή ​εκείνων που χρεοκόπησαν τη χώρα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο Πρωθυπουργός  ανέφερε ότι «στις 26 Μαίου  ο λαός θα σφραγίσει τη πορεία της χώρας προς τα εμπρός, στη κανονικότητα, τη πρόοδο, την οικονομική ανάκαμψη, τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Δε θα αφήσει καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε όσους κατέστρεψαν τη χώρα να επιστρέψουν για να επαναλάβουν το καταστροφικό τους έργο.»

Επισήμανε ότι «Η Ελλάδα ξαναστηρίζεται στις δυνάμεις της΄έδιωξε το ΔΝΤ αυτό είναι συλλογικό κτήμα και κατόρθωμα του ελληνικού λαού.

Τόνισε ότι «δυστυχώς κάποιοι όπως ο κ. Μητσοτάκης, η αντιπολίτευση προπαγάνδιζαν  σκληρά την καταστροφή της κυβέρνησης και πάλεψαν σκληρά να μην συμβούν  αυτά».

Έκανε αναφορά για το ζήτημα της Νovartis λέγοντας «Πως ποια είναι η σκευωρία στη Novartis; Tα εγγραφα της δικογραφίας, του FBI; Μονο οι γιατροί έφτιαξαν το σκάνδαλο; Δεν υπήρξαν υπογραφές, αποφάσεις; Τα ερωτήματα θα τα απαντήσει η δικαιοσύνη».

Για τις ευρωεκλόγές δήλωσε πως «οι πολίτες στις ευρωεκλογές και τις εθνικές το φθινόπωρο θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στην Ελλάδα των ελίτ και την Ελλάδα των πολλών».

Έστρεψε τα «βέλη» του ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «Πρέπει κάποιοι που νομίζουν ότι οι οικογένειές τους είναι σαν τους βασιλείς, που τους διαδέχονται τα παιδιά τους να καταλάβουν  ότι στην Ελλάδα περάσαμε στη δημοκρατία».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και, φυσικά, με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο, τον κ. Βέμπερ».

Χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ «έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω