Π. Ψωμιάδης στην ThessNews: Η παράνοια του τοξικού κομματισμού

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 31.3.2019 | 23:28 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Π. Ψωμιάδης στην ThessNews: Η παράνοια του τοξικού κομματισμού

THESSNEWS

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews ενόψει των δημοτικών εκλογών. 

 

Στα 35 και πλέον χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής έχω επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη της αποδέσμευσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον στείρο κομματισμό, πως πρέπει κάποτε να βγάλουμε τα κομματικά γυαλιά και να κοιτάξουμε τα προβλήματα του τόπου στην πραγματική τους διάσταση.

Αφεντικό της πόλης είναι μόνο ο λαός, οι πολίτες της, κανείς άλλος. Γιατί είναι οι πολίτες αυτοί που καθημερινά έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, την ασφάλεια. Και στο τιμόνι του δήμου δεν χρειάζονται κομματικούς κομισάριους ή διορισμένους από το κομματικό φυτώριο, αλλά ανθρώπους που ξέρουν την πόλη τους, που έχουν παρουσιάσει έργο, που έχουν την εμπειρία και γνωρίζουν να δίνουν λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν.

Προφανώς κανένας μας δεν έχει προκύψει από πολιτική παρθενογένεση, όλοι μας έχουμε τις ιδεολογικές μας καταβολές, τα πιστεύω μας. Όταν όμως μιλάμε για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης μας απαγορεύεται να αφήνουμε τον τοξικό κομματισμό να χειραγωγεί τις ζωές μας.

Δυστυχώς και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα δεν πρόκειται να αφήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναπνεύσει. Επιμένουν να χρίζουν υποψηφίους, να πολιτικοποιούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε απόλυτο βαθμό. Αρνούνται να συνειδητοποιήσουν πως τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δεν έχουν χρώμα κόκκινο, μπλε ή πράσινο και αντιμετωπίζουν τις δημοτικές εκλογές ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές και τους δήμους ως πολιτικά λάφυρα.

Στην ίδια ρότα και οι κομματικοί υποψήφιοι, που επενδύουν στον κομματικό κοπαδισμό, βάζουν ταμπέλες, υπηρετούν την παρωχημένη λογική του «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Θα τους συμβούλευα, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο τους, να αλλάξουν ρότα, να σταματήσουν να αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της Αυτοδιοίκησης και να προσβάλουν τους πολίτες. Η εποχή των αμνών έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πρέπει να σταματήσει άμεσα η πλύση εγκεφάλου, οι πολίτες να αφεθούν απερίσπαστοι να ψηφίσουν με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Να στηρίξουν με την ψήφο τους φωνές αδέσμευτες, να δικαιώσουν αυτούς που ξέρουν να διεκδικούν και που δεν κρύφτηκαν ποτέ στα δύσκολα. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν δήμαρχο πανταχού παρών, αφοσιωμένο στην πόλη του που δεν λοξοκοιτά προς τη Βουλή. Θέλει δήμαρχο πατριώτη και ασυμβίβαστο στις αρχές του, που θα αγωνιστεί ώστε η Μακεδονία να παραμείνει μία και ελληνική. Έναν δήμαρχο χωρίς κόμπλεξ, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, έναν δήμαρχο που να γουστάρει τη Θεσσαλονίκη, να την αγαπά και να την τιμά! 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #150 (23/03/2019-24/03/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω