Χ. Αηδονόπουλος στην ThessNews: Είναι άραγε προτεραιότητα ο ανασχεδιασμός της ΔΕΘ;

ΑΠΟΨΕΙΣ 20.3.2019 | 07:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χ. Αηδονόπουλος στην ThessNews: Είναι άραγε προτεραιότητα ο ανασχεδιασμός της ΔΕΘ;

THESSNEWS-DESK

O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδανόπουλους αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews για την ανάπλαση της ΔΕΘ. 

 

Πολλές απαντήσεις δίνονται τώρα αλλά και τα τελευταία 30 χρόνια, ξεχνάμε όμως, την μεταφορά στην Αθήνα κλαδικών εκθέσεων της Helexpo συρρικνώνοντας τη Δ.Ε.Θ.

Κινδυνεύει η πόλη μας να αποκτήσει ένα ακόμη μαυσωλείο, μια ακόμη εστία παραβατικότητας, ένα ακόμη πουκάμισο αδειανό;

Είμαστε εδώ για να το αποτρέψουμε, αφού ξέρουμε το παρελθόν της πόλης μας και βιώνοντας το παρόν, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και μπορούμε συλλογικά να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο έχει πολλά θετικά, αλλά πρέπει να ισχυροποιηθεί η δημιουργία και η όποια παραγωγικότητα επιτρέπει η συνθήκη Seveso, γιατί μόνο η  παροχή υπηρεσιών προσέδωσε στην πόλη μας τον τίτλο της «φραπεδούπολης»  που δεν της αξίζει.

Το μητροπολιτικό πάρκο είναι αναγκαίο σαν πυρήνας και νέο τοπόσημο Βοτανικού κήπου, που για όλους θα είναι χώρος πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης, με ουσία χωρίς ουσίες. Με υπόγειους χώρους στάθμευσης, με ζωντάνια όλο το 24ωρο, όπως η παράταξη μας Συνέργεια #πρώτα_η_πόλη_μας προτείνει,  χωρίς φαραωνικά έργα που θα απαξιώνουν σύμβολα της πόλης.

Ναι στο συνεδριακό κέντρο, ναι στο μητροπολιτικό πάρκο! Ναι στη διατήρηση της μνήμης μιας πόλης που κάθε Σεπτέμβριο επι 93 χρόνια δέχεται φυλές, εμπόρους, αγοραστές αλλά και περίεργους, θεατές  ακροβατικών και πυροτεχνημάτων με τις μυρωδιές και τις γεύσεις της «Έκθεσης» της Θεσσαλονίκης.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #149 (16/03/2019-17/03/2019)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω