Ο Τουρισμός Alios: Δύο νέοι εξερευνητές μιλούν και συστήνονται στην ThessNews

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 28.2.2019 | 07:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Τουρισμός Alios: Δύο νέοι εξερευνητές μιλούν και συστήνονται στην ThessNews

συνέντευξη στην ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Δυο νέοι άνθρωποι, η Δανάη Κουκουλομμάτη και ο Στέλιος Χουλάκης, ταξιδευτές και εξερευνητές από τη φύση τους, αφού περιπλανήθηκαν σε πολλά και μακρινά μέρη του κόσμου, τους γεννήθηκε η επιθυμία και η διάθεση να δημιουργήσουν ένα πρακτορείο θεματικού τουρισμού στο όμορφο νησί της Χίου.

Με πολύ κέφι και μεράκι έστησαν το όνειρό τους και προτείνουν σε όσους ψάχνουν ένα διαφορετικό είδος διακοπών και ξεκούρασης, προγράμματα που θα τους φέρουν σε επαφή και συμμετοχή με την πραγματική ζωή του τόπου, τους κατοίκους, τα προϊόντα αλλά και την ιστορία του και άλλες δράσεις, όπως λογοτεχνικές περιηγήσεις και εργαστήρια.

Αυτή η προσπάθειά τους τράβηξε την προσοχή μας και θελήσαμε, μέσω μιας συνέντευξης, να τους γνωρίσουμε όλοι καλύτερα και να μάθουμε το πώς και το τι.  

 

Δανάη, κάτι πολύ ενδιαφέρον έχετε ξεκινήσει στη Χίο. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;
Το Alios Tours είναι ένα γραφείο θεματικού τουρισμού με έδρα τη Χίο και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, προωθώντας και διατηρώντας τα τοπικά ήθη και έθιμα με έμφαση στην κοινωνική και πολιτισμική ευημερία. Αλλιώς σημαίνει διαφορετικά κι αυτός είναι ο πυρήνας του Alios Tours.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα σε σένα και στον συνεργάτη σου;
Το Alios Tours γεννήθηκε σε μια υπαίθρια αγορά στην Κίνα. Τον Αύγουστο του 2017 ξεκινήσαμε για ένα ταξίδι στην Ασία χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Περιπλανηθήκαμε για 7 μήνες, δουλεύοντας σε τοπικά πρακτορεία, ξενοδοχεία και σκάφη. Η Κίνα ήταν η 36η χώρα που επισκεφθήκαμε. Εκεί γνωρίσαμε τον Λι, έναν Κινέζο ταξιδιώτη, με τον οποίο ταξιδέψαμε παρέα για κάποιο διάστημα. Μετά από ατελείωτες συζητήσεις για την Κίνα και την Ελλάδα, ο Λι είπε ότι τώρα που έχει δύο Έλληνες φίλους, οπωσδήποτε θα επισκεφθεί τη χώρα μας για να τη ζήσει σαν ντόπιος. Η ιδέα ενός διαφορετικού ταξιδιωτικού πρακτορείου είχε μόλις δημιουργηθεί! Με την επιστροφή μας στην Ελλάδα αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στη Χίο και να αναδείξουμε τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού μέσα από τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία.

Πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί;
Όσο δύσκολη είναι κάθε νέα πρωτοβουλία σε μια χώρα που δεν διευκολύνει την επιχειρηματικότητα. Όμως με υπομονή, μεράκι και πολλή αγάπη για αυτό που κάνουμε, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας από τον πρώτο μήνα λειτουργίας. Η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο σε επίπεδο συνεργατών όσο και σε επίπεδο πελατών, ήταν αρκετά ενθαρρυντική και σε λιγότερο από 7 μήνες εμπλουτίσαμε τις υπηρεσίες μας.

Κατάγεστε από τη Χίο;
Ο συνεργάτης μου, Στέλιος Χουλάκης, είναι γέννημα θρέμμα Χιώτης. Εγώ έχω μεγαλώσει στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Μάνη και τις Σέρρες.
 

Ποιος ο στόχος του εγχειρήματός σας;
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη Χίο και τις κρυμμένες ομορφιές του Βορειανατολικού Αιγαίου μέσα από βιωματικές εκδρομές. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά του νησιού, τις τοπικές ιστορίες και μύθους και να σας δείξουμε τη Χίο… αλλιώς! Οι σημερινοί ταξιδιώτες επισκέπτονται μέρη που «μιλούν» στη φαντασία τους και επενδύουν σε εμπειρίες. Η Χίος με την πλούσια ιστορία της και την ιδιαίτερη, φυσική ομορφιά της είναι ο ιδανικός προορισμός.

 

Τι προγράμματα προσφέρετε;

Οι υπηρεσίες μας αναφέρονται στη Χίο προς το παρόν και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, τις ημερήσιες εκδρομές και τα πολυήμερα ταξίδια. Στις ημερήσιες εκδρομές προσφέρουμε γαστρονομικές περιηγήσεις και γευσιγνωσίες, λογοτεχνικούς περίπατους με τον συγγραφέα, Γιάννη Μακριδάκη, πολιτισμικές περιπλανήσεις με έμφαση την αρχιτεκτονική και τη λαογραφία του νησιού και ιστιοπλοϊκές αποδράσεις. Τα πολυήμερα ταξίδια είναι θεματικού χαρακτήρα και ποικίλλουν από ταξίδια αγροτουρισμού, λογοτεχνικών περιπλανήσεων, πολιτισμικών εξορμήσεων και άλλα.

 

Πώς και πού μπορούν να σας βρουν οι ενδιαφερόμενοι;
Όλες οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας https://aliostours.com με δυνατότητα online κράτησης και έχουμε ενεργή παρουσία στα social media. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 22:00.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #146 (23/02/2019-24/02/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω