Κρεατόσουπα με γλυκοπατάτα και βότανα

ΓΕΥΣΗ 1.1.2021 | 23:10 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κρεατόσουπα με γλυκοπατάτα και βότανα

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστή σούπα με μοσχαράκι, γλυκοπατάτα, λαχανικά και μυρωδικά

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 kg μοσχαρίσια ελιά

αλάτι, πιπέρι

1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

230 gr μανιτάρια κομμένα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σούπας ντοματοπελτές

1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

4 φλ. ζωμός βοδινού

4 κλωνάρια θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κυβάκια

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κρέας.

Ρίξε το κρέας στην κατσαρόλα, τσιγάρισέ το για οκτώ λεπτά και άφησέ το σε μια πιατέλα.

Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακάτεψε για τέσσερα λεπτά.

Βάλε και το σκόρδο με τα μανιτάρια και ανακάτεψε για άλλα τέσσερα λεπτά.

Πρόσθεσε το αλεύρι και τον πελτέ ντομάτας και καβούρδισε για ένα λεπτό.

Ρίξε και το κρασί στην κατσαρόλα ξύνοντας με ξύλινη κουτά τον πάτο της για να γλασαριστεί η σάλτσα.

Πρόσθεσε και τον ζωμό με το θυμάρι, την δάφνη και το κρέας και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μισή ώρα.

Πρόσθεσε την γλυκοπατάτα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.

Αφαίρεσε την δάφνη και το θυμάρι, πρόσθεσε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και σέρβιρε.

 

Φωτογραφία από RitaE από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω